Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

8847 - Φωτογραφίες από την Πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονα στο Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Όρους

Την Τρίτη 9 Αυγούστου (27 Ιουλίου στο Άγιο Όρος) εορτάσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το Αγιορειτικό Τυπικό, στο Ρωσικό Μοναστήρι, η Μνήμη του Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Αγίου Παντελεήμονα.
Των Πανηγυρικών εκδηλώσεων προέστη ο Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Ηγούμενος της Αγιορειτικής Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αρχιμ. Χριστοφόρος  και πλήθος ιερωμένων και μοναχών.

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος διάβασε μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλου και αναφέρθηκε στον πρόσφατα κοιμηθέντα Ηγούμενο της Μονής Γέροντα Ιερεμία, στον τάφο του οποίου εψάλη τρισάγιο.
Εντύπωση προκάλεσε το πλήθος των προσκυνητών, που προέρχονταν από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.


http://afonit.info

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά τον μεθεόρτιο Εσπερινό, τελέστηκε το Κτιτορικό Μνημόσυνο, στο οποίο για πρώτη φορά μνημονεύθηκε και το όνομα του Ηγουμένου Ιερεμία († 4 Αυγούστου 2016). Στο Μνημόσυνο παραβρέθηκε, συνοδευόμενος από 10 μοναχούς της αδελφότητας, ο Δικαίος της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αρχιμ Εφραίμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου