Κυριακή 12 Μαΐου 2013

3111 - Δώρο του Αγίου Όρους στο Δραμινό λαό αντίγραφο της Ι. Εικόνας Άξιόν Εστιν






.......Πιστό αντίγραφο της Εφέστιας Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου Άξιόν Εστιν θα δωρίσουν οι Αγιορείτες στον Δραμινό λαό με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Η Εικόνα φιλοτεχνήθηκε στο Άγιο Όρος από τον αγιογράφο Ιερομόναχο Λουκά Ξενοφωντινό και θα μεταφερθεί στη Δράμα από αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για να τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων όπου θα παραμείνει για πάντα.
.......Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου της 29ης Ιουνίου στη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Φιλίππου.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Δράμας Ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, με τη συνεργασία του Δήμου. Θέμα: «Εκκλησία-Μακεδονία-Ελλάδα: Χρόνια 100 απελευθερώσεως της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό (1912 & 1913 -2012 & 2013)»
Εκ μέρους των Αγιορειτών στην εκδήλωση θα μιλήσει ο σημερινός Πρωτεπιστάτης Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης ο οποίος μαζί με τον Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη θα ηγηθούν της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύσει την Ιερά Εικόνα στην μαρτυρική πόλη της Δράμας.

Ευχαριστώ Θ.Σ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/5/13, 4:22 μ.μ.

    δοξα τω θεω θα εχουμε μεγαλη ευλογια στην ενορια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/13, 7:11 μ.μ.

    ειναι σιγουρο οτι ειναι δωρο που θα παραμεινει στην δραμα? γιατι καποια site λενε οτι θα φιλοξενηθει για καποιες μερες μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πληροφορίες μου λένε, και πιστεύω είναι αξιόπιστες, πως η Εικόνα είναι ήδη έτοιμη και βρίσκεται για καθαγιασμό πίσω απο την Εφέστια Εικόνα στο Πρωτάτο με τελικό προορισμό τη Δράμα. Θέλω να επαληθευθούν οι πληροφορίες μου αφού στην ίδια Μητρόπολη ανήκω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/13, 8:37 μ.μ.

    ευχαριστω πολυ. πολυ ευχαριστες πληροφοριες εχετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή