Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

3095 - Λαμπρή Πανήγυρη στην Αγιορείτικη Μονή Ξενοφώνος


Ι.Μ.Ξενοφώντος, φωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη - επιμέλεια του Νίκου Παπαχρήστου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εόρτασε η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος τη μνήμη του εφόρου και προστάτη της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Χθες το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Βάρνας Κυρίλλου, των Καθηγουμένων των Μονών Ξενοφώντος Γέροντος Αλεξίου και Παντοκράτορος Γέροντος Γαβριήλ καθώς και πλήθους Ιερομονάχων.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Πατέρες από άλλες Αγιορείτικες Μονές, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβερνήσεως Τάκης Μπαλτάκος, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Λέκτορας στην Θεολογική Σχολή Αθηνών καθώς και πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατά την θεία λειτουργία τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Βησσαρίωνος Ξενοφωντινού.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας τελέστηκε ο Εσπερινός των Κτητόρων και ακολούθως το Κτητορικό Μνημόσυνο όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ,ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παντοκράτορος, Γέροντας Γαβριήλ, Πατέρες από άλλες Αγιορείτικες Μονές και πλήθος πιστών. Σήμερα το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος των Κτητόρων.
 Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article13781

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου