Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

3096 - Σημαντική βοήθεια από την Μονή Βατοπαιδίου για το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως Δημητριάδος


Σημαντική υλική βοήθεια, η οποία ανέρχεται σε 1700 κιλά κοτόπουλων, απέστειλε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας, κατά τις ημέρες της ποικίλης κρίσεως και δοκιμασίας του λαού μας.
Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Επιθυμώ να Σάς εκφράσω τας βαθυτάτας ευχαριστίας μου διά την αφειδώλευτον αγάπην Σας, η οποία έχει άπαντας ημάς καταϋποχρεώσει και βαθέως συγκινήσει, διότι πηγάζει από μίαν καρδίαν δοκιμασθείσαν έως πρότινος εν τη καμίνω των πειρασμών και παρά ταύτα, μη επιλαθομένη της προς τους πλησίον ευεργεσίας...»
  Η υλική βοήθεια θα διανεμηθεί, τις επόμενες ημέρες, στα Σπίτια Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας.

1 σχόλιο:

  1. Τα συσσίτια και οι άλλες προσφορές είναι η μια όψη του νομίσματος. Ας μην περιοριστούμε στο συγκεκριμένο μοναστήρι μόνο. Αν φιλοξενήσεις κάποιον στο σπίτι σου, όσο κι αν τον αγαπάς, είναι κάποιο έξοδο. Είναι κάποιος κόπος. Πόσο μάλλον να φιλοξενείς κάθε μέρα δεκάδες άτομα, επί σειρά ετών. Επίσης οι όποιοι εργάτες ή συνεργάτες του Μοναστηριού τρώνε και διανυχτερεύουν δωρεάν.
    Επί σειρά ετών ήμουν Νεκόρος σε κάποιον ναό που έχει πτέρυγα χτισμένη το 1817 και ο υπόλοιπος το 1867. Δεν είναι απλά ότι και ένα καρφί να χτυπήσεις(κυριολεκτικά) χρειάζεσαι άδεια απο τον Αρχαιολογία. Η οποιαδήποτε κατασκευή ή ανακατασκευή, απαιτείται από την Αρχαιολογία, να γίνει με τα ακριβότερα υλικά που υπάρχουν. Στο Άγιο Όρος σήμερα υπάρχουν οικήματα 600-1000 ετών. Και είναι πάρα πολλά. Αυτά δεν χρειάζονται ένα απλό σοβάτισμα και ασβέστωμα. Οπότε μιλάμε για έξοδα, όχι αστεία.
    Ας μην ξεχνάμε τις αμέτρητες ευλογίες που δίνουν στους προσκυνητές, οι μοναχοί. Είδα κάποτε μια έκδοση Καινής Διαθήκης που μου αρεσε. Ήταν έκδοση κάποιου κελιού. Δυσκολεύτηκα να την βρω στον κόσμο και τηλεφώνησα στον Γέροντα. Του ζήτησα να μου την στείλει με αντικαταβολή. Αυτός μου την έστειλε ευλογία. Χωρίς να γνωριζόμαστε. Όσοι έχουμε πάει στο Άγιο Όρος, γνωρίζουμε καλά ότι αυτές οι κινήσεις από Αγιορείτες είναι κυριολεκτικά αμέτρητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή