Σάββατο 27 Απριλίου 2013

3052 - Εκπλήρωσε, παρά τα εμπόδια, το τάμα του. Με τα πόδια από την Πάτρα στο Άγιο Όρος!



Αστυνομικοί του απαγόρευσαν να περπατά στην εθνική οδό και δεν τον άφηναν να εκπληρώσει το τάμα του!
Την απίστευτη δύναμη πίστης και θέλησης απέδειξε ο γνωστός από τα παλιά Πατρινός επιχειρηματίας Νίκος Δρόσος. Ο οποίος ξεκίνησε με τα… πόδια από την Πάτρα για το Άγιο Όρος, εκπληρώνοντας ένα τάμα που είχε κάνει πριν από χρόνια! Η ενέργειά του εξέπληξε και συγκίνησε όλους όσοι έμαθαν γι’ αυτήν την πεζοπορία, αλλά εκείνο που έκανε τους πάντες να πέσουν κυριολεκτικά από τα σύννεφα ήταν ότι μέσα σε όλα έζησε και μία απίστευτη κι όμως αληθινή... περιπέτεια με αστυνομικούς οι οποίοι του… απαγόρευσαν να περπατήσει στην εθνική οδό! Αυτό συνέβη στην περιοχή της Κατερίνης. Ο Νίκος Δρόσος είχε βγει από τα Τέμπη και περπατούσε στην Εθνική οδό με το σακίδιο στην πλάτη, όταν τον σταμάτησε περιπολικό. Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι εκπλήρωνε τάμα και ότι πήγαινε πεζός από την Πάτρα στο Άγιο Όρος. Όμως οι αστυνομικοί επέμειναν στην απαγόρευση και του είπαν: «Ή σε πάμε στο ΚΤΕΛ και πας με λεωφορείο ή σε πάμε στα κρατητήρια!». Μάταια προσπαθούσε να τους μεταπείσει και μετά από ώρα προσπαθειών του, τελικά τους άφησε να τον πάνε μέχρι το ΚΤΕΛ. Έφθασε Θεσσαλονίκη και από εκεί ξεκίνησε πάλι πεζός για το Άγιο Όρος στο οποίο έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης «Πάτρα – Αγ. Όρος» με τα πόδια του. Και μεταφέροντας ένα σακίδιο 22 κιλών.
Κατέρρευσε στην εθνική
Μάλιστα είχε απαγορεύσει στον εαυτό του να φάει ή να πιει σε κατάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ τα βράδια κοιμόταν σε πλατείες και σε παγκάκια! Ανεβαίνοντας μάλιστα τον Μπράλο και μετά από 47 χιλιόμετρα συνεχόμενης πεζοπορίας, υπέστη πρόβλημα στα πόδια. Κατέρρευσε στο δρόμο και τον «μάζεψε» διερχόμενος κτηνοτρόφος. Εν τέλει, φθάνοντας στο Άγιο Όρος ο «Κόσμος» επικοινώνησε μαζί και η πρώτη του δήλωση ήταν: «Τώρα αισθάνομαι δυνατός. Δεν ξέρετε πόση δύναμη μου έδωσε αυτή η εμπειρία».
Από τη Νεβάδα… στα Μοναστήρια!
Ο Νίκος Δρόσος δραστηριοποιείτο επί πολλά χρόνια στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Διατηρούσε το κατάστημα «Νεβάδα» στην περιοχή του Αλισσού, που αποτέλεσε ένα από τα γνωστότερα στέκια της καλοκαιρινής διασκέδασης. Προ ετών εγκατέλειψε τη νύχτα. Άλλαξε δουλειά αναζητώντας εργασίας ακόμα και στα καράβια. Ένα ταξίδι του στο Άγιο Όρος στάθηκε αφορμή για να αλλάξουν πολλά στη ζωή του. Και από τότε έκανε το τάμα που εκπλήρωσε τώρα… 



3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/4/13, 11:34 π.μ.

    πρωτη φορα ακουω οτι απαγορευεται να περπατας.
    μηπως δεν πληρωσε διοδια και για αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/13, 2:54 μ.μ.

    όχι φίλε μάλλον για λόγους ασφαλείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/13, 3:57 μ.μ.

    otan perpatas den plirwneis diogia

    ΑπάντησηΔιαγραφή