Τρίτη 9 Απριλίου 2013

2964 - Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Γρηγοριάτης στην Λαμία



Στα πλαίσια του φετινού αφιερώματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στις αγιασμένες μορφές της εποχής μας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας ομιλία από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Φιλόθεο Γρηγοριάτη με θέμα «Ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Βίττης, μία αγιασμένη μορφή της εποχής μας».
Τον Αγιορείτη Ιερομόναχο παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, χαρακτήριζοντας ως ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Εφόρου και Προστάτιδος του Αγίου Όρους,  την παρουσία του στην Λαμία.  
Στην συνέχεια ο π. Φιλόθεος με γλαφυρό τρόπο ανέπτυξε την ομιλία του, αναφερόμενος στον βίο και την δράση του μακαριστού π. Ευσεβίου Βίττη καθώς και σε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Εντυπωσιακά ήταν τα περιστατικά της ζωής του και οι πολλές αρετές του για τις οποίες μίλησε με συγκίνηση ο π. Φιλόθεος. 
Μετά την ομιλία ο Ιατρός κ. Ηλίας Παντελίδης παρουσίασε βίντεο και σειρά φωτογραφιών από τα διάφορα στάδια της ζωής του π. Ευσεβίου από την Σουηδία μέχρι το Σιδηρόκαστρο όπου και παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό. 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον π. Φιλόθεο για την βαθυστόχαστη και εποικοδομητική ομιλία του, ετόνισε ότι η εκδήλωση αυτή στην μέση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ήταν πολύ ενισχυτική για τον λαό διότι έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα πρότυπο ζωής, το οποίο μας διδάσκει ότι η αγιότητα δεν είναι ιδίωμα των αρχαίων χρόνων μόνο, αλλά και της σημερινής εποχής. Τέλος παρεκάλεσε τον π. Φιλόθεο να διαβιβάσει τα σεβάσματα, την αγάπη και τις ευχαριστίες του κλήρου, του λαού και του ιδίου στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Αρχιμ. π. Γέωργιο Καψάνη και τις ευχές όλων να του δίνει δύναμη και υγεία ο Κύριος για να συνεχίσει την πνευματική προσφορά του στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στο Άγιο Όρος. 
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των φιλαγίων πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, τους διαδρόμους και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου και οι οποίοι παρέμειναν μέχρι τέλους για να ασπασθούν το χέρι και να λάβουν την ευχή του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Φιλοθέου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου