Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

3005 - Αγιορείτες στον Πρωθυπουργό - Δηλώσεις ΥΦΥΠΕΞ Τσιάρα



Του Αιμίλιου Πολυγένη
Με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκο, συναντήθηκε πριν από λίγο Αντιπροσωπεία Μοναχών και Ηγουμένων του Αγίου Όρους.
Να αναφερθεί ότι στη συνάντηση παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου.
Η Αγιορειτική Αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Μπαλτάκο για θέματα που αφορούν τα Μοναστήρια, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο φλέγον ζήτημα των ημερών για τους κατοίκους της Ιερισσού.
Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας π. Νικόδημος για το θέμα της Ιερισσού, μεταξύ άλλων τόνισε: "Το Άγιον Όρος επιθυμεί την ειρήνη και την ευημερία των κατοίκων."
Ενώ σημείωσε ότι στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, εργάζονται 9.000 άνθρωποι από τις γύρω περιοχές.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των Αγιορειτών με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της φορολόγησης των Μονών, βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης.
Νεότερη ενημέρωση - 15.04
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν την Αγιορείτικη Κοινότητα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας σε δηλώσεις που έκανε, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε επικοδομητική τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία της Ιερής Επιστασίας του Αγίου Όρους.
Όπως είπε, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία, καθώς επίσης κι άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ιερή Κοινότητα και τις Μονές του Αγίου Όρους.
«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία», διαβεβαίωσε,  η κυβέρνηση κάνει «ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αντιμετωπίσει ζητήματα και να δώσει τη δυνατότητα των απαντήσεων σε προβλήματα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρούν και το Άγιο Όρος αλλά και γενικότερα ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου