Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

1789 - Tο 666 δεν είναι το κύριο μήνυμα του Γέροντα Παΐσιου

...Έρχονται άλλοι στο Άγιον Όρος για να βρουν προφήτες, μελλοντολόγους και τρέχα γύρευε. Τα βλέπουν οι ταλαίπωροι στις τηλεοράσεις και το ιντερνέτ και έρχονται να τα επιβεβαιώσουν από πρώτο χέρι, και γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης με την τρομοκρατία που δέχονται. Εκμεταλλεύονται ακόμη και τα λόγια και τα γραπτά του συγχωρεμένου, του Γέροντα Παΐσιου.
Ο γέροντας, όπως τον γνωρίσαμε, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ειρήνη, αγάπη και καλοσύνη. Πήγαινες κοντά του και γαλήνευε η ψυχή σου, σου ‘δινε ελπίδα, χαρά για ζωή. Σήμερα μοιράζονται εκατοντάδες φωτοτυπίες από ένα χειρόγραφό του για τον αντίχριστο και το 666, λες κι αυτό είναι το κύριο μήνυμα του γέροντα.
Είχε αγωνία για τα τεκτενόμενα. Του μετέφρασε κάποιος ένα φυλλάδιο από τα πολλά προτεσταντικά που κυκλοφορούσαν στα εγγλέζικα στην Αμερική και το πήρε στα ζεστά. Όλα αυτά είχαν ήδη ατονήσει τότε στην Αμερική και του το είπαμε, γιατί τα είχαμε διαβάσει αρκετά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το φυλλάδιό του. Αλλά εκείνος επέμενε… ήταν και Καραμανλής. Του είχε μηνύσει και ο Γέροντας Πορφύριος να μην συνεχίσει να ασχολείται μ’ αυτά. Τα μελλοντολογικά είναι μια θρησκευτική φλυαρία που φέρνουν ταραχή και αδιαφορία για την σωτηρία της ψυχής...
Απόσπασμα από την ομιλία του Γέροντα Μακαρίου (Ι.Κελλί Μαρουδά)
«ουκ επ' άρτω μόνο ζήσεται ο άνθρωπος», 1η Απριλίου 2012

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/8/12, 5:52 μ.μ.

    Τι είναι αυτά που λέτε;
    Ο γέροντας, όπως τον γνωρίσαμε, ακριβώς γι' αυτό εξέδωσε το φυλλάδιο "χειρόγραφο".
    Γιατί θεωρούσε το θέμα σημαντικό και το ίδιο επιθυμούσε και για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνης Χρονικιώτης29/8/12, 9:45 π.μ.

    Ο του Μαρουδά γέροντας μιλάει όντως εκκλησιαστικά, φιλάνθρωπα, ήγουν αγιορείτικα.

    Το 666, το ΑΜΚΑ, οι ταυτότητες κτλ. μας καίνε;; Μη γένοιτο. Το Ευαγγέλιο και η Ανάστασις, το "επικράνθη ο 'Αδης". Αυτά μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/12, 5:07 μ.μ.

    Αγαπητοί αδελφοί,
    Ευχαριστώ που αναρτήσατε το σχόλιό μου.
    Το θέμα δεν είναι τόσο απλό.
    Θα σας πρότεινα αν έχετε χρόνο, να παρακολουθήσετε την σχετική ημερίδα για την νέα ταυτότητα που διοργανώνει η Μητρόπολη Πειραιά στις 6 Οκτωβρίου 2012 στο Σ.Ε.Φ.
    Δεν βλάπτει αφού σας απασχολεί το θέμα να παρακολουθήσετε. Νομίζω ότι θα ειπωθούν εκεί πολλά επιχειρήματα γιατί πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.
    Μπορεί το 666, το ΑΜΚΑ και οι ταυτότητες αυτά καθεαυτά να μην "βλάπτουν" από μόνα τους, αλλά το θέμα είναι που οδηγούμαστε με όλα αυτά στη συνέχεια.
    Σε τι κοινωνία θέλουμε να ζούμε; Σε κοινωνία ανθρώπων ή μάζα υπανθρώπων - γραναζιών της αλυσίδας παραγωγής και κατανάλωσης;
    Δείτε σας παρακαλώ το νέο φορολογικό καθεστώς που ετοιμάζεται. Σε λίγο θα πρέπει να δηλώνετε στην εφορία τα 30 ευρώ χαρτζιλίκι που θα δίνετε στο παιδί σας!
    Είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα;
    Το 666, το ΑΜΚΑ και οι ταυτότητες, είναι εργαλεία παρακολούθησης, ταξινόμησης, χειραγώγησης και ισοπέδωσης του παγκόσμιου πανθρησκειακού ολοκληρωτισμού που ήδη εγκαθιδρύεται αργά αλλά σταθερά.
    Όλα αυτά ούτε μας πανικοβάλλουν, ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας ανησυχούν. Αλλά μας ενοχλούν.
    Και σεβόμενοι την πίστη μας, την παράδοσή μας και το "Κατ' Εικόνα" με το οποίο μας έχει προικίσει ο Θεός, έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε.
    Δεν καταλαβαίνω. Είναι κακό να πούμε ότι αυτά τα συστήματα μας προσβάλουν και δεν τα θέλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή