Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

1691 - Από το πρωί όλες οι δυνάμεις στη μάχη εναντίον της φωτιάς στο Άγιο Όρος. Πρόβλημα το μικροκλίμα που δημιουργήθηκε



.......Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, στην ευρύτερη περιοχή Χιλανδαρίου, στις οποίες συνδράμουν εναέρια μέσα, ο στρατός, Σέρβοι πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει η ομώνυμη σερβική μονή.
Δύναμη εννέα αεροσκαφών, τεσσάρων ελικοπτέρων και δεκάδων ανδρών επιχειρεί από το πρωί σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη.
Επί του παρόντος η Μονή δεν απειλείται. Με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο Άγιο Όρος προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Θ.Καράογλου.
«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τη φωτιά σε κάποια σημεία ώστε να μην καούν οι μονές Οι άνεμοι δεν είναι δυνατοί είναι 3 με 4 μποφόρ, αλλά δεν έχουν σταθερή κατεύθυνση, με συνέπεια σε συνδυασμό με το μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί, να σημειώνονται αναζωπυρώσεις από εστίες που έχουμε σβήσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας. «Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος για τις μονές» πρόσθεσε ο κ. Τσόγκας.

http://www.kathimerini.gr



Σχετικές αναρτήσεις στις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ: 

1670 - Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος (η χρονικά πρώτη, αποκλειστική, ανακοίνωση της εκδήλωσης της πυρκαγιάς από τις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου