Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

13343 - Άκυρα όλα τα διαμονητήρια από 20 έως 30 Μαρτίου. Η απόφαση της Ιεράς Κοινότητας θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο

Κατόπιν και της χθεσινής αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου για προσωρινή παύση των ιερουργιών στις ανά τον κόσμο εκκλησίες, ακολούθησε, σήμερα, απόφαση εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για αναστολή της επισκέψεως προσκυνητών προς το Περιβόλι της Παναγίας λόγω της απειλής εξαπλώσεως του ιού του κορονοϊού, κατόπιν της επισήμου ενημερώσεως από πλευράς του Πολιτικού Διοικητού περί των αποφάσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:
H Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, μετά και από σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης του Αγίου Όρους, έλαβε σήμερα απόφαση να μην δέχεται το Άγιον Όρος προσκυνητές μέχρι τις 30 Μαρτίου.
Από την απόφαση εξαιρούνται οι εργάτες, τεχνίτες και συνεργάτες των Μονών και οι επαγγελματίες που εργάζονται στο Άγιον Όρος.
Όλα τα διαμονητήρια για το διάστημα αυτό μέχρι τις 30 Μαρτίου ακυρώνονται και η είσοδος των παραπάνω ειδικών κατηγοριών θα γίνεται με ειδικά διαμονητήρια, που θα έχουν την έγκριση της Ιεράς Επιστασίας.
Η απόφαση της Ιεράς Κοινότητας θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο.
Όλοι οι προσκυνητές που είχαν προγραμματίσει να εισέλθουν από αύριο και μέχρι τις 30 Μαρτίου θα πρέπει να ακυρώσουν άμεσα το ταξίδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου