Σάββατο 4 Μαΐου 2019

11992 - Ο Εορτασμός της Παναγίας Πορταΐτισσας στη Μελβούρνη

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς, εορτάσθηκε την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η Παναγία Πορταϊτισσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεότοκου Μελβούρνης, στον οποίο θησαυρίζεται αντίγραφο του Ιερού Εικονίσματος, από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους. 
Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος. Ο Πανορθόδοξος και Πασχαλινός εσπερινός είχε, όπως και κάθε χρόνο, Πανορθόδοξο χαρακτήρα με Ιερείς και Διακόνους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, της Αντιοχειανής Εκκλησίας και της Σερβικής Εκκλησίας. Ο Εσπερινός ετελέσθη σε πέντε γλώσσες, Ελληνική, Αραβική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική. 
Η χορωδία Ρωμανός ο Μελωδός της Αντιοχειανής Εκκλησίας και ο Ιεροψάλτης Κωνσταντίνος Ζάρκος, απόφοιτος της Αθωνιάδος μαζί με ιεροψάλτες του Ναού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας λάμπρυναν την ακολουθία. 
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, πλαισιουμένου υπό των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, π. Συνεσίου Φράγκου (του Ιερού Ναού), π. Μελετίου (εκ Ν. Ζηλανδίας) και των Αιδεσιμολογιωτάτων Πρεσβυτέρων π. Γεωργίου Κανέλλη (εκ Ν. Ζηλανδίας) και π. Γεωργίου Φράγκου, προΐσταμένου του Ιερού Ναού. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε ερανικό γεύμα προς ενίσχυση της Ιεραποστολής στο Φιτζί και τα νησιά του Ειρηνικού.





Εκ του Ι. Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου