Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

12027 - Η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Ιεράρχες, κληρικοί και πλήθος κόσμου προσήλθαν στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στην Ορμύλια Χαλκιδικής, προκειμένου να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου και να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία της 10ης Μαΐου 2019.
Επί της Εξοδίου Ακολουθίας προσήλθαν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος,
Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεω κ. Βαρνάβας, Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο Επίσκοπος πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος Γιέφτιτς, Αμαθούντος κ. Νικόλαος, Τελμησού κ. Ιώβ.
Επίσης, παρευρέθησαν οι Καθηγούμενοι Αγιορείτες Πατέρες Μεγίστης Λαύρας Πρόδρομος, Βατοπαιδίου Εφραίμ, Ιβήρων Ναθαναήλ, Χιλιανδαρίου Μεθόδιος, Παντοκράτορος Γαβριήλ, Σταυρονικήτα Τύχων, Ξενοφώντος Αλέξιος, Γρηγορίου Χριστοφόρος, Εσφιγμενου Βαρθολομαίος, ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβηρών Γέρων Βασίλειος και ο Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης.
Στο μεταξύ, μοναστικές αδελφότητες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, Λευκορωσία, Σερβία, Ρουμανία, Αγγλία  και άλλες περιοχές της Ευρώπης ταξίδεψαν έως το Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Όρους στη Χαλκιδική.
Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος διάβασε το Πατριαρχικό γράμμα. Στη συνέχεια ο Γέρων Πρόδρομος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, εκφώνησε επικήδειο λόγο, εκπροσωπώντας την Αγιορειτική Μοναστική Πολιτεία.
Ακολούθως μίλησε ο Γέρων Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων σκιαγραφώντας με θερμά λόγια το έργο και τη παρακαταθήκη του αφήνει ο μακαριστός Γέροντας.
Τέλος το πνευματικό τέκνο και διάδοχός του Γέρων Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης συγκινημένος και ένδακρυς κατευόδωσε τον μακαριστό Γέροντα του.
Κατόπιν οι αρχιερείς, ο κλήρος, οι μοναχοί και οι μοναχές, καθώς και πλήθος κόσμου προσκύνησαν το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα, λαμβάνοντας για τελευταία φορά την ευχή του. Στη συνέχεια έγινε περιφορά του σκηνώματος στον περίβολο της Μονής και ακολούθησε η ταφή στο περιστύλιο έξω από το Καθολικό.





































ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου