Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

12072 - Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης με παρουσίαση έργων της Αγιορειτικής Φωτοθήκης και του Ευθ. Βαρλάμη

Δικαιώνεται πλήρως κάθε προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανοπούπολης να διεκδικήσει ένα αξιόλογο και μοναδικό για την περιοχή Πολιτιστικό Κέντρο που εγκαινιάστηκε μαζί με τις εκθέσεις που φιλοξενεί το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου.
Ένας φιλόξενος χώρος που όλοι ευελπιστούν να γίνει ο πνευματικός πυρήνας της Ουρανούπολης και της ευρύτερης περιοχής.
Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου έγιναν την ημέρα που η Ουρανούπολη γιορτάζει τους πολιούχους της, συνδυάζοντας παράλληλα και ένα ιδιαίτερο γεγονός. Την παρουσίαση έργων της Αγιορείτικης Φωτοθήκης και αυθεντικών έργων του διεθνούς φήμης Έλληνα της διασποράς Ευθυμίου Βαρλάμη από την συλλογή του «ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».



      «Ολοκληρώθηκε ένα κτίριο παραδοσιακό, δύσκολο κτίριο λόγω της πέτρας, του ξύλου κλπ. Ωστόσο τα καταφέραμε και είμαστε περήφανοι», τόνισε η πρόεδρος του Π.Σ. Ευσταθία Αδαμοπούλου. Η ίδια εξήγησε ότι το έργο ενός συλλόγου δεν μπορεί να επιτελεστεί όταν δεν έχει τον χώρο. Έτσι ο Σύλλογος ζήτησε το κτίριο, τους παραχωρήθηκε και ακολούθησε η ανακαίνιση.  Ο κ. Παύλος Τροχόπουλος που είναι επιμελητής της Έκθεσης Βαρλάμη μίλησε για την επιτυχία που γνώρισαν τα έργα του αείμνηστου καλλιτέχνη στο εξωτερικό και την επιλογή της περιοχής προ του Άθω, που οφείλεται στην κ. Έλλη Τρίμη που έκανε τις διασυνδέσεις με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ουρανούπολης.
Η κ. Μαρία Ρήγα που είναι αντιπρόεδρος του Π.Σ. ευχαρίστησε τους εθελοντές που δούλεψαν τα τελευταία οχτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί ο χώρος του Συλλόγου. Εμφανώς συγκινημένη τόνισε ότι η τέχνη βρήκε πλέον το σπίτι της, όπως και ο Σύλλογος. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λαγέρης αναφέρθηκε στη συνεισφορά του δήμου και τη σημασία του κτιρίου για τον τόπο όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου