Κυριακή 26 Απριλίου 2015

6372 - Με λαμπρότητα υποδέχτηκε η Μελβούρνη την Παναγία Πορταΐτισσα
Την Τρίτη Διακαινησίμου, 14η Απριλίου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανού, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Της Θεοτόκου North Altona υποδέχθηκε με λαμπρότητα, πλήθους κόσμου και Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια, αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας τήν οποία, εστάλλει ως ευλογία απο την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Ο Ιερός Ναός έχει αφιερωμένο ένα παρρεκλήσιον προς τιμήν Της Παναγίας Πορταΐτισσας. 

Στήν υποδοχή, ενθρόνιση και Πανυγηρικό Εσπερινό, προηξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εν Αυστραλία κ.κ.Μιχαήλ και παρουσία  των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ.κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ.κ. Ιακώβου. Ο Πανυγηρικός Εσπερινός είχε Πανορθόδοξο χαρακτήρα, καθώς συμμετείχανε πολλοί Ιερείς της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Η Βυζαντινή Χορωδία της Αρχιεπισκοπής έψαλλε με τήν συμμετοχή και αποφοίτων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, Αγίου Όρους.
Στήν εκφώνησή του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ.κ. Ιεζεκιήλ, ευχαρίστησε των Επίσκοπο Μιχαήλ και τόνισε τήν συμαντική ευλογία που έχουμε.
Στο πέρας του Πανηγυρικού εσπερινού συνέχισε ολονύχτιος αγρυπνία την οποία ετέλεσε ο Αρχιμανρίτης Π. Συνέσιος Φράγκος.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη της Διακαινισίμου, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ.κ. Ιακώβου με τήν συμμετόχη του Πρεσβυτέρου Π. Εμμανουήλ Λυκοπάντη και Π. Γεωργίου Φράγκου προΐσταμένου του Ναού. Λάμπρηναν την εορτή Απόφοιτοι της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, Αγίου Όρους, οι οποίοι έψαλλαν με κατάνυξη και Αγιορείτικο ύφος.
Στόν λόγο του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ.κ. Ιάκωβος, διηγήθηκε την Ιστορία του Ιερού Εικονίσματος στο εκκλησίασμα και τόνισε την σημαντική Ευλογία που έχει ο Ναός και η παροικία γενικώς.
Εκ του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου