Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

6700 - Από το Άγιον Όρος... στον Ουρανό – αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης


.......Ευλαβικό αφιέρωμα στον αείμνηστο αγιορείτη Γέροντα αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους (†8 Ιουνίου 2014).
Προβλήθηκε στην Εκδήλωση με τίτλο «Από το Άγιον Όρος … στον Ουρανό - Αφιέρωμα μνήμης στις δύο σύγχρονες μορφές του Αγίου Όρους τον αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη Γρηγοριάτη και τον Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη», που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, με ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Λουκά Γρηγοριάτη.
ΚΕΙΜΕΝΑ – ΑΦΗΓΗΣΗ: Νώντας Σκοπετέας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιερά Μονή Μυρτιάς

1 σχόλιο:

  1. Έχω κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία άλλοτε μου προκαλούν δυσκολίες στη ζωή μου και άλλοτε πόνο. Άκουσα πολλές ομλίες και διάβασα πολλά βιβλία περί πόνου. Αυτό που μίλησε βαθιά στην καρδιά και την ψυχή μου είναι η εισαγωγή από κάποιο κείμενο του γέροντα. Είναι κουβέντα που τη λέει και τη γράφει άνθρωπος που πόνεσε στη ζωή του:
    "Είναι εύκολο κάποιος να φιλοσοφεί ή να θεολογεί για τον πόνο. Αλλά είναι δύσκολο να αντιμετωπίζει σωστά τον πόνο, όταν ο ίδιος περνά ένα δυνατό πόνο στην ζωή του. Θεωρώ πολύ τολμηρό να μιλά κανείς για τον πόνο, όταν ο ίδιος δεν πονά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή