Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

6660 - Άγιον Όρος - Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη




Το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη τελέστηκε στο Καθολικό της Σκήτης της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, 40 ημέρες από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα.







Το μνημόσυνο τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμωνα και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Βόστρων κ. Τιμοθέου, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου.
Ο αοίδιμος γερ, Σπυρίδων υπήρξε αγαπητός σε όλη την αγιορειτική κοινότητα την οποία διακόνησε με το ψαλτικό του τάλαντο.
Χαρακτηρίζονταν από τη ζέουσα αγάπη, την ειλικρινή εγκαρδιότητα, και το θερμό πνεύμα φιλοξενίας προς όλους τους επισκέπτες και προσκυνητές της Καλύβης των ''Γερασιμαίων'' στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης.
Στην ακολουθία παρευρέθηκαν και ευλόγησαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, Μεγίστης Λαύρας Γέροντας Πρόδρομος, Μεγίστης Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, Μονής Διονυσίου Γέροντας Πέτρος, Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισαίος, Μονής Γρηγορίου Γέροντας Χριστοφόρος, Μονής Εσφιγμένου Γέροντας Χρυσόστομος.
Συμμετείχαν επίσης εκπρόσώποι των άλλων αγιορειτικών Ιερών Μονών, κελλιώτες μοναχοί και ευλαβείς προσκυνηταί.















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου