Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

6680 - Φωτογραφίες από την Πανήγυρη της Παναγίας «Άξιον εστί» στο Πρωτάτο (24 Ιουνίου 2015)

Η Σύναξις της θαυματουργού εικόνας Παναγίας «Άξιον εστί» εορτάστηκε με ιερά αγρυπνία στο Πρωτάτο, προεξάρχοντος της πανηγύρεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού συμπρoσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξαν-δρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος βρίσκεται στο Άγιον Όρος για τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίου.

Στην αγρυπνία συμπρεσεύχήθηκαν επίσης ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Παύλος Λαυριώτης με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, ο πρώην Πρωτεπιστάτης Γέροντας Συμεών Διονυσιάτης, αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών, Κελλιώτες μοναχοί, κυρίως της πολίχνης των Καρεών, και πλήθος φιλοαγιορειτών μοναχών.
Η αγρυπνία άρχισε στις 8 το απόγευμα της Τρίτης και τελείωσε στις 9 το πρωί της επόμενης ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών εψάλλησαν θεσπέσιοι ύμνοι μεταξύ των οποίων και το περίφημο θεομητορικό μεγαλυνάριο «Άξιον εστίν».
Οι πανηγυριστές έζησαν για μια ακόμα φορά την παράδοση του ύμνου από τον Αργάγγελο Γαβριήλ., έχοντας την ίδια άγια εικόνα μπροστά τους και έψαλλαν τον παναγιορείτικο ύμνο «Άξιον εστί».
Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών. Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον, Σε μεγαλύνομεν.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου