Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

6636 - Η Ρόδος υποδέχθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικήτα του Νισυρίου, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα υποδέχθηκε σήμερα η Ρόδος την Τίμια Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα του Νισυρίου  από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους όπου φυλάσσεται. Την Τίμια Κάρα συνόδευσε ο Δωδεκανήσιος Ηγούμενος της Μονής π. Ναθαναήλ και ακόμα δυο ιερομόναχοι.
Η υποδοχή έγινε με απόδοση τιμών από τον στρατό, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλου και ιερέων από το νησί. Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Υψενής Μαριάμ Μοναχή και η αδελφότητα, οι μοναχές του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Πάτμου από το Ορφανοτροφείο Ρόδου, οι αντιδημάρχοι Σάββας Διακοσταματίου και Γιώργος  Πόκκιας, ο Στέφανος Δράκος, η Μαρία Αγγέλου και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε εσπερινός και εν συνεχεία αγρυπνία ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία.  Η τίμια Κάρα θα παραμείνει στον Ναό του Ευαγγελισμού μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης  στις 16.30.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία από τον Δωδεκανήσιο Άγιο που βλάστησε στη Νίσυρο και φιλοξενήθηκε και στη Ρόδο κατά το βίο του.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου