Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

4768 - Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Άγιον Όρος για τη Πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά



Φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από την κοίμηση ( 15 Ιανουαρίου 1714) του Αγίου Γερασίμου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Παλλάδά ο οποίος αφού οικειοθελώς παρετήθηκε του Πατριαρχικού θρόνου εφησύχασε και εκοιμήθη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους με την οποία από ετών διατηρούσε πνευματικούς δεσμούς. 
.......Με την ευκαιρία αυτή ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος για να προεξάρχει της πανηγύρεως. Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν αρχιερείς του Αλεξανδρινού θρόνου ενώ θα τον υποδεχθούν πλην των άλλων επισήμων ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου αλλά και ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου, πνευματικού πατρός και κυριάρχη του Αγίου Όρους κ.κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.

Κατα τη παραμονή του ο Μακαριώτατος θα τελέσει και το 10ετές μνημόσυνο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ΄.


Η Τιμία Κάρα
του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά





Βιογραφικό του Αγίου μπορεί κάποιος να διαβάσει ακολουθώντας το σύνδεσμο http://www.vatopedi.gr

4 σχόλια:

  1. ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ16/5/14, 5:58 π.μ.

    "κυριάρχη του Αγίου ΄Ορους";;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑΟ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ Β' ΤΟΥ 1312
      του Αθανασίου Αν. Αγγελόπουλου

      1. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο κανονικός κυριάρχης επίσκοπος του Αγίου Όρους.
      …………….
      http://yaunatakabara.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3.html

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/14, 10:58 π.μ.

    Ο Αγιος Γερ, ο Παλλαδάς άν ενθυμούμε καλά, διακόνησε και στην Ι.Μ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ..
    Κάθε χρόνο ο Άγιος Καστορίας εορτάζει και τιμά την μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ16/5/14, 11:34 π.μ.

    Ο Οικουμενικος Πατριαρχης Κων/λεως ειναι ο Κανονικος και Επιχωριος Επισκοπος και κατα συνεπειαν ο πνευματικος ηγετης του Αγ.Ορους, υπο την προυποθεσιν να ορθοτομη τον λογον της Αληθειας και να επεται των Αγιων Πατερων.Η λεξις "κυριαρχος" δεν εχει την εννοιαν του δυναστου η' τυρανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή