Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

4827 - Η Πανήγυρις της Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους



Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη για τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.
Λυπηρό ήταν όμως για όλους τους παριστάμενους το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά η πανήγυρη του ιστορικού αθωνίτικου μοναστηριού πραγματοποιήθηκε μακριά από τη φυσική έδρα, έξω από τα τείχη του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής, στο κονάκι της κανονικής αδελφότητας στις Καρυές, όπου εγκαταβιοί προσωρινά η κανονική αδελφότητα, λόγω της παρατεινόμενης καταλήψεως του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής από ταραξίες μοναχούς, αποκεκομμένους από την κανονική Εκκλησία.

Των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου,για την εορτή της Αναλήψεως, προέστη ο Μητροπολίτης Νικολόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίου.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν τα μέλη της αδελφότητας, Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των Ι.Μονών του Άθωνα και πλήθος πιστών.

1 σχόλιο: