Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

4736 - Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα από την Ι.Μ. Χιλανδαρίου στην Ρωσία



Γράφτηκε από την Romfea.gr
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, θα μεταφερθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στην Ρωσία.
.......Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της Διπλής Ιεράς Σύναξης του Αγίου Όρους, μετά από αίτημα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.
.......Επίσης με το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθεί προς προσκύνηση και δοχείο με μύρο του Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου, καθώς και τεμάχια ιερών λειψάνων των αγίων: αγ. μαρ. Γεωργίου του Κράτοβατς, αγ. μαρ. ηγέμονος Λαζάρου, αγ. μαρ. βασιλεώς Στεφάνου Ούρος, αγ. δικ. δεσπότου Στεφάνου Στιλιάνοβιτς, αγίων οσιομαρτύρων της Πρέβλακας, και οσίας Αναστασίας (μητρός του Αγίου Σάββα Σέρβου).
.......Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι οι εν λόγω λειψανοθήκες θα τοποθετηθούν σε ειδικό ξύλινο κιβώτιο ασφαλείας, το οποίο θα κατασκευαστεί άμεσως, και η Επαρχία Βλαντιμήρσκαγια αναλαμβάνει την ευθύνη για την φύλαξη και ασφάλεια των ιερών κειμηλίων, καθ΄ όλη την διάρκεια της εκεί παραμονής.
.......Τα Ιερά Κειμήλια θα συνοδεύει στην Ρωσία ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος με συνοδεία πατέρων, και θα παραμείνουν στις πόλεις Βλαδιμήρ, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη από 15 μέχρι 23 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου