Κυριακή 18 Μαΐου 2014

4779 - Αγρυπνία του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά του Βατοπεδίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας


Από το Amen.gr 
.......Το μαύρο πέπλο της νύχτας απλώθηκε στην κορυφή του Άθωνα και σε ολόκληρο το Άγιο Όρος. Τη βραδυνή σιγαλιά διακόπτουν όμως οι εξαίσιες ψαλμωδίες των Βατοπεδινών Πατέρων στην αγρυπνία που τελείται στο καθολικό της Ιεράς Αθωνικής Μονής στη μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά του Βατοπεδίνου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Της ιερής αγρυπνίας που τελείται, σύμφωνα με το τυπικό του Αγίου Όρους, προΐσταται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολου, εκπροσώπων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου, των μελών της συνοδείας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, καθώς και των Ηγουμένων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, Χιλανδαρίου Μεθόδιου, Διονυσίου Πέτρου, Παντοκράτορος Γαβριήλ, Ζωγράφου Αμβρόσιου, Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίου, Γρηγορίου Χριστοφόρου, του οικείου Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, αντιπροσώπων από όλες τις Ιερές Μονές του Άθωνα, μοναχών αγιορείτικων καθιδρυμάτων και πλήθους προσκυνητών.
.......Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ενώπιον των Αγιορειτών Πατέρων, Αρχόντων του Αλεξανδρινού Θρόνου και πλήθους προσκυνητών που είχαν συγκεντρωθεί στο Αρχονταρίκι της Μονής Βατοπεδίου μίλησε για το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και μετέφερε νοερά όλους τους παρισταμένους στην μαύρη ήπειρο, όπου σε καθημερινή βάση, μέσα από ιδιαίτερες δυσκολίες γίνεται πράξη η ρήση του Ιησού: «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη».
Περισσότερες φωτογραφίες του Κ. Τζιβανίδη: http://www.amen.gr/article18085

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου