Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

4330 - Η προσφώνηση του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Ιερομονάχου Στεφάνου Χιλιανδαρινού, στην υποδοχή του Πρωθυπουργού



«Εξοχότατε κύριε πρωθυπουργέ, με ιδιαιτέραν χαράν σας αποδεχόμεθα σήμερον εις το Περιβόλι τούτο το οποίο η Κυρία Θεοτόκος προ αιώνων επέλεξεν ως τόπον κατοικίας μοναχών. Και όχι μόνον επέλεξεν η Παναγία μας τον ιερόν τούτον τόπον δι΄ αυτήν και την λατρείαν του Υιού της, αλλά και σκέπη μόνιμος αυτών δια των ιερών εικόνων αυτής. Η διηνεκής παρουσία της Θεοτόκου βλέπομεν οι αγιορείται να μαρτυρείται και από αυτήν ταύτην την ιστορία, διότι ανθρωπίνη πρόνοια δεν ήτο δυνατόν να διαφυλάξει τον καιρόν τούτον τόπον αλώβητον έως την σήμερον. Με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όχι μόνον επί εποχών φιλοχρίστων αυτοκρατόρων αλλά και επί αλλοθρήσκων ηγεμόνων και τούτο όχι μόνον επί πολλά έτη αλλά επί σειράν αιώνων πλέον των χιλίων ετών.
Σήμερον, φυσικός και συνειδητός διάδοχος του Βυζαντίου υπάρχει δικαιωματικώς η Ελληνική Πολιτεία, η οποία με αίσθημα ευθύνης περικρατεί τον γηραιόν Άθω ως αναπόσπαστον τμήμα της επικρατείας αυτής.
Εξοχότατε κύριε πρωθυπουργέ, επιθυμούμε να εκφράσουμε τας θερμάς ημών ευχαριστίας δια το προσωπικόν σας ενδιαφέρον, αλλά και την φροντίδαν της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως, όπως προαχθούν τα αγιορειτικά θέματα τα αφορώντα τόσον εις την αναστήλωσιν των μνημείων και την συντήρησιν των κειμηλίων, όσο και την προστασίαν του αγιορειτικού βίου και των θεσμίων αυτού. Ευχόμεθα ταπεινώς, όπως η Κυρία Θεοτόκος σας ανταποδώσει πολλαπλάσια, φωτίζη δε και ενδυναμώνη φωτίζουσα και ενδυναμούσα πάντοτε εις το πολυεύθυνον έργον σας δια την πρόοδον του Έθνους και τον επ αγαθώ χειρισμόν των θεμάτων της χώρας μας. Ευχόμεθα καλήν και ευχάριστον διαμονήν εις τον ιερόν ημών τόπον, υγείαν και μακροημέρευσιν εις υμάς προσωπικώς καθώς και στους εκλεκτούς συνεργάτας υμών.
Ως ευ παρέστητε εις το περιβόλι της Παναγίας, κύριε Πρόεδρε».
Πηγή: www.capital.gr

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/14, 3:14 π.μ.

    Ελληνες Ορθοδοξοι κρατηστε ασβεστη στην καρδια σας την πιστη των Πατερων μας,οι προβατομορφοι λυκοι βρισκονται εντος του ποιμνιοστασιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ16/2/14, 8:05 π.μ.

    Καμαρωτος ο κλαρινοπρωθυπουργος.Δεν φοβειται τον Θεον ουτε εντρεπεται τους ανθρωπους , με τοσους απανθρωπους και αντιχριστιανικους νομους,που εφερε.Οι σεβαστοι πατερες μονον δια την αναστηλωσιν και συντηρησιν των αψυχων μνημειων και κειμηλιων ενδιαφερονται; Δια τους υπο κατοχην ευρισκομενους oρθοδοξους αδελφους ουδεις λογος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/14, 12:53 π.μ.

    Θα σας ζητησουν κ ενοικιο,να'στε σιγουροι,τι 'οικιστες' τζαμπατζηδες ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή