Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

4306 - Παραιτήθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου








Την παραίτησή του  υπέβαλε, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης.
Τοποτηρητής εξελέγη ο π. Πανάρετος ενώ η εκλογή για νέο Ηγούμενο, από την Αδελφότητα της Μονής, θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

4 σχόλια:

  1. Από τη μία ανακουφίστηκα. Πηγαίνω στο Μοναστήρι αρκετά χρόνια. Οπότε έχω την εικόνα του, να περπτάτει κανονικά, παρά τα προβλήματα υγείας που είχε. Έπαθα ένα σοκ όταν τον είδα πριν από 4 ή 5 χρόνια να μπαίνει στο Καθολικό στηριζόμενος σε δύο μπαστούνια και υποβασταζόμενος από δύο μοναχούς. Σφίχτηκε η καρδιά μου όταν για τα Θεφάνεια του 2011 βρέθηκα στο Μοναστήρι. Εκεί μπόρεσε να είναι παρών, σε αναπηρικό καροτσάκι, μόνο στην υποδοχή της λιτανείας, μετά τον καθαγιασμό των υδάτων. Επίσης στην τράπεζα μίλησε με μικρόφωνο και πάλι η φωνή του με το ζόρι ακουγόταν. Τουλάχιστον τώρα δε θα έχει το βάρος της Ηγουμενίας.
    Από την άλλη, η θλίψη της παραιτήσεως υπερκαλύπτεται από το γεγονός ότι ο ίδιος, ως καλός διδάσκαλος, έχει πολλούς μαθητές του στο Μοναστήρι, ένας εκ των οποίων θα είναι αναμφισβήτητα άξιος συνεχιστής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/14, 12:22 π.μ.

    ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/14, 10:17 μ.μ.

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ.ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ.ΠΙΣΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/14, 10:04 μ.μ.

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΑΣ.ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ .ΠΙΣΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ .ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή