Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

4262 - Ιερά Μονή Εσφιγμένου: «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»



Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ανακοινώνει τα κάτωθι περί της δήθεν εκταμιεύσεως κονδυλίου:
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Μονή μας παρακολουθεί πώς εκτυλίσσεται η απελπισμένη προσπάθεια για διατήρηση της κατάληψης των κτηρίων της στο Άγιον Όρος.
Όσο η κατάληψη ασφυκτιά τόσο οι έχοντες συμφέρον από την διατήρησή της εργάζονται.
Σήμερα το πρωί μάθαμε ότι κατήγγειλαν ανωνύμως την «παράνομη εκταμίευση ευρωπαϊκού κονδυλίου» για την αποκατάσταση του κατειλημμένου κτηρίου του Αντιπροσωπείου στις Καρυές «χωρίς προηγούμενη μελέτη και αυτοψία».
Η υπόθεση βέβαια είναι άνευ ουσίας, αφού:
δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα Ευρώ,
έχει κατατεθεί εμπεριστατωμένη μελέτη καί έχει εγκριθεί
η σχετική αυτοψία έχει τεθεί ως δέσμευση για την έναρξη των εργασιών.

Καλούμε όλους να αναλογιστούν, γιατί άραγε όλα αυτά καταγγέλθηκαν ανωνύμως (δηλ. τι φοβάται ο καταγγέλλων ψευδώς;) και ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στην απελπισμένη «τυφλή» καταγγελία και στην επικείμενη εκκένωση του κτηρίου δυνάμει δικαστικής αποφάσεως. 
Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες και σημαίνουν:
ότι όλα αυτά δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ούτε καν ως πρόσχημα για καθυστέρηση της εκκένωσης.
Ο λαός μας λέει για τις περιπτώσεις αυτές: «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/2/14, 8:28 μ.μ.

    ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/2/14, 2:35 π.μ.

      Αδελφέ,εσύ καλοπροαίρετα λες ότι έχουμε τον Χριστό.Τον έχουμε όμως όλοι μας;Αν πηγαίνεις στο Αγιονόρος,θα σε συμβούλευα να πας στις Καρυές και να δεις το παλατάκι που έχτισαν με τα λεφτά των "δανειστών" της πατρίδας μας οι Κατσουλιέρηδες (αυτοί που έβγαλαν την παραπάνω ανακοίνωση).Ρίξε και μια ματιά στο διπλανό ετοιμόρροπο εσφιγμενίτικο κονάκι.Και αναρωτήσου,γιατί άραγε θέλουν οπωσδήποτε να το "καταλάβουν".Νομίζω ότι θα βρεις απάντηση στο ερώτημά σου!Ισαάκ Σολωμού.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/2/14, 2:16 π.μ.

    Καλά,είναι μοναχοί αυτοί οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτήν την ανακοίνωση,ή μπίζνεσμεν;Αυτό,το φαναριώτικης έμπνευσης μόρφωμα,που με τόσο κομπασμό ονομάζουν "Ι.Μ.Εσφιγμένου"και που σημειωτέον αποτελείται από 5(ναι πέντε) "ηθοποιούς",που παίζουν τους ρόλους,ένας του "ηγούμενου",δύο των "επιτρόπων",ένας του "αντιπροσώπου"και ένας της "αδελφότητας",φυσικά χωρίς να αντιλαμβάνονται το μέτρον της γελοιότητος,συνεχίζει να προκαλεί το κοινό ορθόδοξο αίσθημα.΄Οπως και αυτό το μπλογκ,που ανέλαβε την εκδούλευση της γελοιότητας,ανακηρυσσόμενο σε φερέφωνό της.Και το οποίο,γιορτάζει κανονικά τις αγιορείτικες γιορτές,τις ημέρες που δεν τις γιορτάζουν οι αγιορείτες!!"Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι".Ισαάκ Σολωμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Ανώνυμε, οι αφορισμοί δεν χρειάζονται. Οι εν λόγω ρασοφόροι κύριοι, τους οποίους σφοδρά υποστηρίζετε, ΔΕΝ είναι ορθόδοξοι μοναχοί, ούτε Αγιορείτες, ούτε Εσφιγμενίτες. Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις Εκκλησίας και Πολιτείας που πιστοποιούν τα ανωτέρω, καθώς και άλλες αποφάσεις σχετικές με βιαιοπραγίες και άλλες παράνομες ενέργειες των ανωτέρω κυρίων ΕΝΤΟΣ Αγίου Όρους. Η εγκαταβίωση στο Άγιον Όρος απαιτεί την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων, όπως σαφώς καταγράφονται στον Καταστατικό Χάρτη Αγίου Όρους, τον οποίον καταπατούν οι καταληψίες. Ο αρχικαταληψίας κος Μεθόδιος και η 12μελής παρέα του (κατάδικοι άπαντες) αρνούνται να παραδώσουν το μοναστήρι, όπως το Άγιον Όρος έχει απαιτήσει, και έχουν καταστεί καταληψίες του, όπως ακριβώς ένας κακοπληρωτής ενοικιαστής που έχει υποστεί έξωση, αλλά αρνείται να παραδώσει το οίκημα. Εάν ψεύδομαι, ψεύδεται σύσσωμο το Άγιον Όρος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ορισμένες δεκάδες... δικαστήρια στην Ελλάδα: http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/moni_energies.html Παρεμπιπτόντως, η κανονική αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου έχει 16, όχι 6 μοναχούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/2/14, 4:45 μ.μ.

    Οι ανακοινώσεις αυτές, που μας φέρνουν ταραχή, είναι ποτέ δυνατόν να είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού;
    Όχι, βέβαια.
    Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι πολύ απλό, για να λυθεί αυτόματα το πρόβλημα.Πιστεύουμε ότι είναι και σύμφωνα με τις εντολές Του.
    Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Θεό ακόμα και γι' αυτή την κατάσταση. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσευχηθούμε οι μεν για τους δε.
    Αυτό ισχύει για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή