Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

541 - «Ανοίγει» το Άγιον Όρος για τις γυναίκες στο Δήμο Αριστοτέλη


.........Ψηφιακό μουσείο προβολής της Αθωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς επιδιώκει να υλοποιήσει ο δήμος Αριστοτέλη, ο οποίος σε συνεργασία με την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης του έργου, προϋπολογισμού περίπου 2 εκ. ευρώ, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
.........Ο δήμος Αριστοτέλη στοχεύει με την ψηφιακή παρουσίαση να γίνει δυνατό το «άνοιγμα» του Αγίου Όρους για τις γυναίκες και όλους τους επισκέπτες, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά ένα μοναδικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο αναφοράς.
Η τρισδιάστατη απεικόνιση της ζωής των μοναχών, του ανεκτίμητου πλούτου και της σπάνιας ομορφιάς των Μονών και του Αγιορείτικου περιβάλλοντος, θα γίνει με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών σε δύο διαφορετικά σημεία και συγκεκριμένα:
.........-Στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό, το οποίο περιλαμβάνει αμφιθέατρο με την κατάλληλη διαμόρφωση αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προβολή ταινιών μεγάλης ανάλυσης και τρισδιάστατης προβολής.
.........-Στις αναστηλωμένες αίθουσες της Μονής Ζυγού, η οποία βρίσκεται στην Ουρανούπολη και αποτελεί την φυσική Πύλη προς την Αθωνική Πολιτεία.
........Με την ολοκλήρωση του έργου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη μακραίωνη ιστορία, τα μνημεία και τα κειμήλια του Αγίου Όρους, να γνωρίσουν την εκκλησιαστική παράδοση, την καθημερινότητα των μοναχών και να περιηγηθούν στο φυσικό περιβάλλον.
.........«Η γειτνίαση με το Άγιον Όρος, το κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού, με κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες ανάδειξης αυτής της μοναδικής αγιορείτικης κληρονομιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=125296

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου