Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

590 - «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος»

Έκθεση φωτογραφίας στην Κωνσταντινούπολη


.........Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης Έκθεση Φωτογραφίας της Αγιορειτικής Εστίας αφιερωμένη στις προσκηνυματικές επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Άγιον Όρος.


.........Η Έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Μήνας Φωτογραφίας», που οργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και τα εγκαίνια της Έκθεσης συμπίπτουν με την ημέρα Γενεθλίων του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
.........Στον χαιρετισμό του που καταχωρείται στο Ενημερωτικό έντυπο της Έκθεσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας τονίζει:
.........«Οι προσκυνηματικές πατρικές επισκέψεις της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις το Άγιον Όρος εκφράζουν ταυτόχρονα το συνεχές, αδιάπτωτο θερμό ενδιαφέρον Του, ως πνευματικού επόπτου της Αθωνικής Πολιτείας, αλλά και την στενή βιωματική σχέση Του με τα Ιερά Σκηνώματα του Αγιώνυμου Τόπου και τα μονάζοντα εις αυτό γνήσια και αγαπητά τέκνα Του.
.........Και η μεν πνευματική εποπτεία Του εκφράζεται σταθερά στο πλαίσιο των μακραίωνων σχέσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Άγιον Όρους, αλλά και των θεσμίων, ιδίως δε στους σύγχρονους καιρούς, δια του Καταστατικού Χάρτου της Αθωνικής Πολιτείας, κατοχυρωμένου τόσο εις το Σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας, όσο και εις τις διεθνείς Συνθήκες.
.........Η δε προσωπική Του σχέση, ως προσκυνητού και οδοιπόρου πραγματοποιείται εις τις πλέον σημαντικές στιγμές της Πατριαρχίας Του, καθώς επιλέγει να εορτάσει εκεί εν μέσω αδελφών, επετείους, όπως η ανάδειξη Του εις τον Θρόνο της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η συμπλήρωση της 15ετούς και 20ετούς Πατριαρχίας Του, αλλά και σημαντικά ιωβηλαία, όπως η συμπλήρωση 500 ετών από της κοιμήσεως του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Νύφωνος.
.........Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέστη των σχετικών εκδηλώσεων ως προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής Διονυσίου, όπου εμόνασεν ο αείμνηστος Πατριάρχης, και ακολούθως συνέχισε την προσκυνηματική οδοιπορία Του και σε άλλες Μονές.
.........Η Έκθεση φωτογραφίας συνεπώς, την οποία διοργάνωσε η Αγιορειτική Εστία στη Θεσσαλονίκη κατά το παρελθόν έτος 2011, με αφορμή την επικείμενη τότε νέα επίσκεψη Του στο Άγιον Όρος, ανεδείκνυε αυτήν ακριβώς την πολυσύνθετη διάσταση των προσκυνημάτων του Οικουμενικού μας Πατριάρχου στη Μοναστική Πολιτεία.
.........Η οργάνωση του «Μήνα Φωτογραφίας» από το Ελληνικό Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε εκεί αντιπροσωπευτικά έργα έξη φωτογράφων από τις προσκυνηματικές επισκέψεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και κατ’ ευτυχή συγκυρία να εγκαινιάσουμε την Έκθεση, την ημέρα των γενεθλίων Του, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2011.
.........Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο διότι επέδειξε και πάλι το θερμό ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει εδώ και μία δεκαετία το έργο της Αγιορειτικής Εστίας επευλογώντας την εκδήλωση αυτή και τις ευχαριστίες μας προς τους κ.κ. Νικόλαο Ματθιουδάκη Γενικό Πρόξενο και Βίκτωρα Μαλιγκούδη Πρόξενο της Ελλάδας για την φιλοξενία της Έκθεσης στους χώρους του λαμπρού Σισμανογλείου Μεγάρου.»

Η Έκθεση θα λειτουργήσει από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2012.






http://www.agioritikiestia.gr/index.php?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου