Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

4723 - «Το Άγιον Όρος των προσκυνητών». Μια νέα δίγλωσση έκδοση της Αγιορειτικής Εστίας



Παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της Αγιορειτικής Εστίας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Μπουτάρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπέγραψε με τον ομογενή εκ Ρωσίας Γιούρι Σαουλίδη την συμφωνία έκδοσης δίτομου έργου με τίτλο «Το Άγιον Όρος των προσκυνητών» στα Ελληνικά και Ρωσικά, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Κρίτωνος Χρυσοχοΐδη, Δ/ντη του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τον Γιούρι Σαουλίδη συνόδευε αντιπροσωπεία καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, στελεχών πολιτιστικών οργανισμών της Αγίας Πετρούπολης, που φιλοξενούνται στην Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Βεργίνα και από την Δευτέρα βρίσκονται στο Άγιον Όρος.
Η έκδοση που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα και την Ρωσία, σχεδιάστηκε στην Αγιορειτική Εστία και θα προετοιμαστεί με την συμβολή επιστημονικών συνεργατών εκ των κορυφαίων με βαθυτάτη γνώση της ιστορίας, του πνευματικού βίου, της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής παρακαταθήκης της Αθωνικής Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου