Κυριακή 4 Μαΐου 2014

4716 - Βρετανός Πρέσβης σε Ηγούμενο Εφραίμ: «Σέβομαι την Ορθοδοξία»



Γράφτηκε από την Romfea
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 3 Μαΐου 2014 ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τζων Κίττμερ.
Ο Βρετανός Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής απο τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και σύμπασα την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.
Στην συνέχεια ο Πρέσβης συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο μετέβη στο Καθολικό του Ευαγγελισμού όπου προσκύνησε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου και Ιερά Λείψανα.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την Αβραμιαία φιλοξενία των Πατέρων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρέσβης κ. Κίττμερ.
Σε άλλο σημείο ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας τόνισε: «Σέβομαι την Ορθοδοξία γιατί εκφράζει μια βαθιά πνευματικότητα».
Από την πλευρά του ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ενημέρωσε τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας ότι: «Σήμερα μετά απο 500 χρόνια ιδιόρυθμης ζωής η Μονή συμπληρώνει 24 χρόνια από τότε που έγινε κοινόβιο και η ταπεινότης μου ενθρονίστηκε ως πρώτος Ηγούμενος».
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, ενώ την προηγούμενη ημέρα πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr/epikairotita/24165-2014-05-04-09-26-33

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου