Σάββατο 3 Μαΐου 2014

4707 - Η υποδοχή της Κάρας του Αγίου Ιεροθέου του εκ Καλαμάτας, από το Άγιο Όρος στην Καλαμάτα



Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της χαριτοβρυτού Κάρας του Αγίου Ιεροθέου του εκ Καλαμάτας, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγ. Όρους.
Την Αγία Κάρα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς και Αρχές της πόλης. Το ιερό λείψανο μέτεφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, συνοδεύομενος από αντιπροσωπεία μοναχών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Δοξολογία εντός του Μητροπολιτικού Νάου της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει το θαυματουργό λείψανο.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι η έλευση της Κάρας αποτελεί τιμή και ευλογία για την Καλαμάτα και τον μεσσηνιακό λαό, ενώ η παρουσία του Αγίου ενισχύει πνευματικά σε περίοδο κρίσης και αμφισβήτησης. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο της Μονής  και τη συνόδεια αυτού,καθώς και την Ιερά Κοινότητα του Αγ. Όρους,  για την έγκριση του αιτήματος της τοπικής εκκλησίας.
Ο Αρχιμ. Ναθαναήλ  ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο για την πρόσκλησή του και αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του Αγίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κων. Ψυχάρης δήλωσε: «Ο Άγ. Ιερόθεος επιστρέφει στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα, μετά από 328 χρόνια. Ας τον παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει στον καθημερινό μας προσωπικό αλλά και συλλογικό αγώνα. Η έλευση της Κάρας αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία για την τοπική εκκλησία και το λαό της».         
φωτογραφίες του Γιώργου Τσερεφού
περισσότερες φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article17892

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου