Κυριακή 4 Μαΐου 2014

4718 - Η Πόλη στις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου



Έχουμε την προτεσταντική «θεολογική» θεώρηση. Εφόσον ζούμε κατά το νόμο του Ευαγγελίου έχει καθήκον-ιερά υποχρέωση ο Θεός να μας ανταμείψει κοινωνικά, οικονομικά και γενικά κοσμικά. Και προχωράει η πλάνη. Επειδή είμαστε Ορθόδοξοι και δοξάζεται ο Θεός από την ορθόδοξη γραμματολογία μας όπου υπάρχει -αδρανής σήμερα- διατύπωση των ορθών δογμάτων από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, που με τη βιωτή τους, τους ιδρώτες και το αίμα τους εθέσπισαν, πρέπει ο Θεός να μας αποκαταστήσει σ’ αυτόν τον κόσμο δοξάζοντας το λαό Του τον Ορθόδοξο..! Ευελπιστούμε ότι θα μας δώσει την Αγιά Σοφιά παίρνοντάς την από τα ανόσια χέρια των εχθρών της Πίστεώς μας..! Λες και οι Τούρκοι νοιάζονται για το αν εμείς είμαστε χριστιανοί και αν η Αγιά Σοφιά ήταν χριστιανικός ναός. Αυτούς το μόνο που τους νοιάζει σήμερα είναι ότι η Αγιά Σοφιά είναι το μνημείο που κόβει παγκοσμίως τα περισσότερα εισιτήρια από τους τουρίστες-επισκέπτες. Και το χειρότερο:
βάζουνε στο στόμα του Αγίου Γέροντα Παϊσίου λόγια που ποτέ δεν είπε. Ο Γέροντας μιλώντας για την Πόλη μιλούσε πνευματικά για την επουράνια Πόλη. Εμείς σήμερα τελείως κοσμικά σκεφτόμενοι, εθνικιστικά και μικρονοϊκά βάζουμε στο στόμα του Γέροντα «προφητείες».

Απόσπασμα από την ομιλία του Ιερομονάχου Μακάριου Μαρουδά 
«… ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν.» 
στην Αλεξανδρούπολη 30/3/2014

4 σχόλια:

  1. father paisios was talking clearly that we will take back constantinople

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/5/14, 10:39 μ.μ.

    Γεροντα Μακαριε ευλογειτε...
    Αυτο σας το εχει πει ο Γεροντας Παισιος (οτι δηλαδη εννοουσε την επουρανιο Πολη και οχι την Κων/πολη), ή το συμπερανατε απο τα λεγομενα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παντως και καμια δεκαρια ατομα που ξερω που γνωρισαν προσωπικα τον γέροντα Παΐσιο ακουσαμε με τα ιδια μας τα αυτια ότι θα παρουμε την Πόλη, τώρα τι λέει ο Μακάριος και ο κάθε μακάριος μου ειναι αδιάφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4745 - Ασκητές αξιοθαύμαστους γενναίους και αγιασμένους, τους έχουμε μετατρέψει σε πυθίες και καζαμίες!
      http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2014/05/4745.html

      Διαγραφή