Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

2577 - Διχασμένοι οι Χαλκιδικιώτες με τον αποκλεισμό του Αγίου Όρους


Διαβάζουμε στο Χαλκιδικιώτικο blog ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ το πρώτο blog της Χαλκιδικής:

ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ... 
ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 
.......Αποκλεισμένη παραμένει από της 5 το πρωί η Εθνική Οδός Ουρανούπολης - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Καρνάγιου της Ιερισσού.
100 με 150 περίπου αντιδρώντες κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές κρατούν κλειστό το δρόμο στο σημείο που έχουν στήσει το "φυλάκιο αγώνα", επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που υπήρχαν από χθες.
.......Με "σύμβουλο" και "σύμμαχο" τις κακές καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής Ουρανούπολη - Δάφνη Αγ.Όρους, αλλά και θαλάσσιων ταξί προς την Αγιώνυμη Πολιτεία, η ομάδα των αντιδρώντων απέκλεισε... εκ του ασφαλούς την οδική πρόσβαση προς την Ουρανούπολη. 
.......Θεωρείται βέβαιο πως αν ήταν καλός ο καιρός, θα αντιμετώπιζαν την οργή των χιλιάδων προσκυνητών που σχεδίαζαν να βρεθούν σε αγιορείτικα μοναστήρια για τον εορτασμό των Φώτων, όπως επίσης και την αντίδραση επαγγελματιών της περιοχής, που περίμεναν αυτό το τριήμερο για να δουλέψουν τα μαγαζιά τους. Ασχέτως αν η αντίδραση τους πνίγεται από τη φασιστική νοοτροπία και πρακτική των δήθεν προστατών του περιβάλλοντος.
.......Παρ' όλα αυτά υπήρξαν θύματα αυτής της κινητοποίησης και δεν είναι άλλα από τους μαθητές της περιοχής, τα λεωφορεία μεταφοράς των οποίων αυτοί οι παράλογοι άνθρωποι δεν επέτρεψαν να περάσουν από το μπλόκο και να φτάσουν στα σχολεία τους, προκαλώντας τη δίκαιη αγανάκτηση των γονιών τους.
.......Οι "κοτζαμπάσηδες" της ΒΑ Χαλκιδικής δεν έχουν ενημερώσει ακόμη για το πως θα εξελιχθεί η στάση τους. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αποχωρήσουν από το Καρνάγιο αργά το απόγευμα. Για ότι νεότερο προκύψει θα σας κρατούμε ενήμερους.


Σχετικά:


2 σχόλια:

  1. είμαι και εγώ προσκυνητής και πιγενο στο άγιο ορός τακτικά και θα συμφωνήσω μαζί σας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κλείνουν τη είσοδο στο άγιο ορός ντροπή τους δεν είναι σωστά πράγματα αυτά την Ουρανούπολη ούτε ο χάρτης δεν θα την ήξερε αν δεν ήταν το άγιο ορός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω μαζί σας παρόλο που έπεσα στη πορεία και ας η πρώτη μου επίσκεψη στο Όρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή