Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

2587 - Ιστορική δήλωση του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους



Κατά την διάρκεια των επισήμων εκδηλώσεων της συμπληρώσεως εκατό χρόνων από της απελευθερώσεως του Αγίου Όρους από τον οθωμανικό ζυγό, στις 2/11/1912, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και κατόπιν στην Αίθουσα των Επισήμων, στην Ιερά Κοινότητα, 1-2/14-15 Νοεμβρίου 2012, ο Άγιος Πρωτεπιστάτης, Οσιολογιώτατος Γέρων Μάξιμος Μοναχός Ιβηρίτης, στον επαινετικό του λόγο, ενώπιον των Αγιορειτών  Ηγουμένων και Μοναχών, του Αρχηγού του Γ.Ε.Ν., του Αρχηγού του Στόλου και πλήθους Αξιωματικών του Π.Ν., για τις αρετές και τις αξίες του Ναυάρχου της ΝΙΚΗΣ, Παύλου Κουντουριώτου, πρόσθεσε με στεντόρεια φωνή και τα εξής:



......«Να μη ξεχνάμε ότι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης ήταν Αρβανίτης. Οι Αρβανίτες είναι γνήσιοι Έλληνες, αλλά ορισμένοι αγνοούν την Ιστορία και διαπράττουν μεγάλο σφάλμα έναντι του Ελληνισμού, διαδίδοντας ότι οι Αρβανίτες δεν είναι Έλληνες».


......Αυτά μου εδήλωσε ο ίδιος ο Πρωτεπιστάτης, σε τηλεφωνική μου συνδιάλεξη μαζί του, στις 7-20/12/2012, κατά την οποία τον παρεκάλεσα να μου υπαγορεύσει την παραπάνω δήλωσή του προς τους Επισήμους. Στο τέλος,  επρόσθεσε και το εξής:
......«Γράψε, η παραπάνω Δήλωση του Πρωτεπιστάτη εκφράζει το Άγιον Όρος». 
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός, Αγιορείτης.

Συνέχεια στην πηγή της ανάρτησης: http://yiorgosthalassis.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου