Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

1130 - Λαμπρή Πανήγυρη στο Κάθισμα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων


Στη λαμπρή πανήγυρη επί τῇ ευκαιρίᾳ της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, η οποία ετελέσθη στο κάθισμα της Παναγίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ενώ συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Παλμύρας κ.κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Αντιοχείας).
Δύο ημέρες πριν, τη Δευτέρα 16 Απριλίου ε.έ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη στο κατάμεστο, από πιστούς και προσκυνητές από όλο τον κόσμο, καθολικό της Ιεράς Μονής των Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ο οποίος ετελέσθη στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιβήρων και προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στο κάθισμα της Ιεράς Μονής. Αξίζει να σημειωθή ότι πρόκειται για τον μόνο Ναό στον οποίο τελείται η Θεία Λειτουργία, εκτός της Μονής, με την παρουσία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.
Συγκινητική ήταν και η στιγμή κατά την οποία εψάλη το «Χριστός Ανέστη» σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Γεωργιανά, Ρώσικα, Αραβικά).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας άπαντες μετέβησαν στο Αγίασμα της Παναγίας, όπου πιστοί και προσκυνητές έλαβαν την ευλογία του αντιδώρου απο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε στην ολοκλήρωση της λιτανείας και την επιστροφή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στο καθολικό της Ιεράς Μονής των Ιβήρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου