Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

13231 - Ψηφιακή Ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος Ιερών Μονών Αγίου Όρους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση παρουσίασης της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού – «Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος Ιερών Μονών του Αγίου Όρους» στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βασίλειος Πάππας, Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο Γερ. Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, Υπεύθυνος
Έργου, Εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, ο Εκπρόσωπος του Υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου. Αναγνώστηκε χαιρετισμός του Αθανάσιου Μαρτίνου, Πολιτικόυ Διοικητή Αγίου Όρους και της Αγγελικής Φέτση, προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.
Ακολούθησαν ομιλίες παρουσίασης του έργου των Κωνσταντίνου Πατσέα, Υπεύθυνου Σχεδιασμού- Συντονιστή της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού, με θέμα «Οι προκλήσεις του σχεδιασμού και της υλοποίησης του έργου».
Στη δεύτερη ενότητα μίλησαν ο Δρ. Σπυρίδων Μάντζαρης, Υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού, ο Δρ Λάμπρος Αλεξόπουλος, Θεολόγος, Επιμελητής Περιεχομένου Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού.
Στο δεύτερο μέρος έλαβε χώρα η επιστημονική τεκμηρίωση με ομιλητές τον Κρίτωνα Χρυσοχοίδη, Βυζαντινολόγο, Ομότιμο Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, με θέμα «Η πρόκληση μιας μαζικής επιστημονικής τεκμηρίωσης», τον Καθηγητή Συμεών Πασχαλίδη, Πρόεδρο Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ με θέμα: «Τεκμηριώνοντας την πατερική και θύραθεν σοφία στις Βιβλιοθήκες Ι. Μονών του Αγίου Όρους.» , και την Δρ Καλλιόπη Μαυρομμάτη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΕΚΠΑ
Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας Αναστάσιος Ντούρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Ακαδημαϊκοί και φίλοι της Αθωνικής Κοινότητας.
Το παρών έδωσαν οι Τιμόθεος Βατοπαιδινός και Επιφάνιος Παντοκράτορινός, μέλη της τριμελούς επιτροπής Επίβλεψης Έργου.




















ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου