Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

13162 - Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα: «Στο Άγιο Όρος βλέπεις τη ζωή, την προσήλωση, την αφοσίωση»

Για την εμπειρία του από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος μίλησε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Χάρηκα πολύ με την πρόσκληση να επισκεφθώ το Άγιον Όρος. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Δεν ξέρω αν έβγαλα 500 ή 600 φωτογραφίες και να σκεφτείτε ότι επισκέφθηκα μόλις 4-5 μοναστήρια!» δήλωσε ο κ.
Αμράνι και πρόσθεσε: «Το Άγιον Όρος είναι μια “ κάψουλα” ανέγγιχτης φύσης, ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης κι ενός μοναστικού τρόπου ζωής. Δεν είμαι χριστιανός, δεν είμαι πολύ θρήσκος και δεν είμαι μοναχός αλλά ήταν συναρπαστικά […] Βλέπεις (εκεί) την ανθρώπινη βούληση και δύναμη. Και τη ζωή, την προσήλωση, την αφοσίωση. Μπορείς να εκπληρώσεις το όραμα ζωής σου ως μοναχός στο Άγιο Όρος και μπορείς να εκπληρώσεις τη ζωή σου με άλλες δεσμεύσεις και αφοσίωση αλλού. Για μένα δεν ήταν μια θρησκευτική εμπειρία. Ήταν μια ανθρώπινη εμπειρία. Είμαι πολύ κοντά στην ιστορία και την τέχνη και η βυζαντινή τέχνη είναι πολύ όμορφη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την πολιτιστική κληρονομιά που έχετε στο Άγιο Όρος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου