Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

8898 - Έφτασαν στη Λευκορωσία ιερά λείψανα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη (φωτογραφίες)

Κείμενο: http://www.romfea.gr
Φωτογραφίες: http://church.by/ru/news/photo/
Για την Romfea.gr | Μιχαήλ Ασάνωφ
Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε χθες, Σάββατο 20 Αυγούστου τμήμα ιερών λειψάνων του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας το Μινσκ.

Την λειψανοθήκη μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) του Αγίου Όρους, τα οποία παρέδωσαν στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πνεύματος στον Μητροπολίτη Μινσκ κ. Παύλο.
Να αναφερθεί ότι τα ιερά λείψανα εξέρχονται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος, με πρωτοβουλία του Ρωσικού Ιδρύματος του Μεγάλου Βασιλείου.
Σε δηλώσεις του αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παραλάβαμε την ιερά λειψανοθήκη με πολύ ευλάβεια και προσοχή, και κάναμε τα πάντα ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λευκορωσία.»
«Η ιερά λειψανοθήκη από την στιγμή που θα τοποθετηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, θα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως, ενώ θα υπάρχουν και μοναχοί της Μονής» πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος.
Για το γεγονός της υποδοχής των ιερών λειψάνων αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Μινσκ κ. Παύλος, ο οποίος τόνισε την σπουδαίοτητα της ελεύσεως κατά την περιόδο συμπληρώσεως 1000 χρόνων παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Περιβόλι της Παναγίας.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου