Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

8875 - Επαγγελματίες φωτογράφοι φωτογραφίζουν το Άγιο Όρος (6) Tomasz Mościcki







Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Tomasz Mościcki με την τεχνική του διχρωμικού κόμμεος εδώ: 

Ο Tomasz Mościcki γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Θεάτρου της Βαρσοβίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 1980, ενώ είναι ένας από τους λίγους Πολωνούς φωτογράφους που χρησιμοποιεί την τεχνική του διχρωμικού κόμμεος. Πρόκειται για την τεχνική η οποία προσδίδει μια εικαστική διάσταση στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, που παραπέμπουν σε ζωγραφικό πίνακα.
Στήνει το φακό του με θρησκευτική αισθαντικότητα μπροστά σε τοιχογραφίες, εικόνες, εικονοστάσια, προσκυνητάρια, νάρθηκες και τρούλους, ο ίδιος έχει βαφτιστεί Καθολικός, και πάντα επιστρέφει στον τόπο που φωτογραφίζει – στο Άγιο Όρος στην παρούσα περίπτωση – προσπαθώντας να αποτυπώσει την ουσία του κάθε χώρου, να συλλάβει το νόημα ενός τόπου που, παρά τις συνεχείς αλλαγές, συνεχίζει να υπάρχει στο χρόνο. Η «μοναξιά» του τοπίου δίνει συγχρόνως και την συντροφικότητα…
       Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στην Πολωνία και το εξωτερικό και έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις. Είναι ο συγγραφέας δύο βιβλίων. Ζει στη Βαρσοβία και εργάζεται ως φωτογράφος, δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου. 



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου