Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

5153 - Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας θα προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος (φωτογραφίες)



Άγιον Όρος, του Κώστα Τζιβανίδη
Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους επισκέπτεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας προκειμένου να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως.
Αμέσως μετά την άφιξη και την επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη Αθηναγόρα από τον Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Γαβριήλ και τα μέλη της Αδελφότητας τελέστηκε δοξολογία στο Καθολικό της Μονής.

Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η Αγρυπνία της εορτής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κυδωνίων και με την συμμετοχή, εκτός του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Παντοκράτορος, και του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Γρηγορίου Αρχιμ.Χριστοφόρου και των Αντιπροσώπων της Ι.Μονής Μεγίστης Λαύρας, Ιερομ.Νικοδήμου και της Ι.Μ.Εσφιγμένου, Ιερομ.Γαβριήλ και εκπροσώπων των άλλων Αγιρείτικων Μονών.
 
Νωρίτερα ο κ.Αθηναγόρας επισκέφθηκε καθηκόντως το Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας όπου έγινε δεκτός με τις προσήκουσες τιμές από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη, και τους πατέρες της Ιεράς Κοινότητας, ευρισκομένων στον χώρο λόγω της τακτικής συγκλήσεως της Συνάξεως των Αντιπροσώπων.
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: http://www.amen.gr/article19008

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/8/14, 3:26 π.μ.

    Ιεροπρεπέστατος!
    Τέτοιοι ιεράρχες κοσμούν την Πατριαρχικήν Αυλήν!
    Την ευχήν του να έχωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν δημοσιος υπαλληλος ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/8/14, 3:40 μ.μ.

    Αγαπητοί αδελφοί συγχαρητήρια για τα όμορφα σχόλια σας. Μακάρι με τον ίδιο τρόπο να σχολιάζατε και τις σφαγές τον Τούρκων. Αν η περιβολή του Αρχιερέως επηρεάζει να κατέλθει το Πανάγιο Πνεύμα θα συμφωνούσα μαζί σας. Το καλύτερο που θα είχα να προτείνω θα ήταν να πάτε να διακονήσετε στην Πόλη να νιώσετε την γλύκα τον γκρίζων Λύκων. Το να κρίνουμε αβασάνιστα για να λέμε ότι κάτι λέμε, δεν ωφελεί κανέναν μας. Μάλλον μας κολάζει.
    Καλή μετάνοια εν μέσω νηστείας της Παναγίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ21/8/14, 1:29 μ.μ.

    Οι Τουρκοι εκβιαζουν το Οικουμενικο Πατριαρχειο να κανει τα οσα κανει με τους αιρετικους; Μετανοια καλη να εχουν οι Φαναριωτες και οι ομοφρονες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/8/14, 1:14 π.μ.

    Σεβαστέ μου Αθωνίτη πολύ μπερδεύεστε. Δεν σχολίασα τις συμπροσευχές. Σχολίασα το σχόλιο για την εμφάνιση του Αρχιερέως. Ο εν λόγω σαν δημόσιος υπάλληλος όπως έγραψαν παραπάνω είναι Αρχιερέας. Καλό είναι να μην κρίνομαι. 'Άλλο να σεβόμαστε τον θεσμό του Πατριαρχείου και άλλο να κρίνουμε πράξεις ανθρώπων σαν τις συμπροσευχες. Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο. Όταν είναι αναμένο σε καεί και σβηστό σε μαυρίζει. Είμαι αντίθετος και με στεναχωρούν τα ανοίγματα με τους Παπικούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεφτιλίζω την Αρχιεροσύνη του κάθε Αρχιερέως από την εμφάνισή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή