Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

5084 - Άμεση απάντηση στα φαιδρά δημοσιεύματα περί… κατάργησης του Άβατου του Αγίου ΌρουςΔεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του άβατου του Αγίου Όρους επεσήμανε ο πολιτικός διοικητής της Αυτοδιοικούμενης Μοναστικής Πολιτείας, Αρίστος Κασμίρογλου.
.......Ο κ. Κασμίρογλου προχώρησε στην διαβεβαίωση αυτή απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» -σύμφωνα με το οποίο κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη συμπερλαμβανομένου και του Αγίου Όρους.
.......«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου.
.......«Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού Διαμονητηρίου», πρόσθεσε.
.......«Το Άβατον ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι "εθιμικώς ισχύοντες"» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.

πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ισαάκ Σολωμού3/8/14, 2:06 μ.μ.

    Αγαπητέ αδελφέ Γιάννη,μια ερώτηση:Ο τίτλος της καταχώρησης είναι του ΑΠΕ-ΜΠΕ,ή δικός σου;Γιατί κάπου δεν μου στέκει το "φαιδρά",ελπίζω να είναι των ανίδεων του πρακτορείου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή