Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

5106 - Σοβαρές ζημιές από νεροποντή και θυελλώδεις ανέμους στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας (φωτογραφίες)ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΞΕΝΩΝΑΣ

Σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης  στις 1:30 λόγω δυνατής νεροποντής υποχώρησε μέρος από την εσωτερική βορειανατολική πτέρυγα στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας. Η πολύ δυνατή βροχή  άρχισε νωρίς το βράδυ στις 10:00 με δυνατούς νότιους ανέμους που έφτασαν και τα 11 μποφόρ. 

Στο σημείο κάτω από το κτίριο εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση  της Βιβλιοθήκης και του Σκευοφυλακίου. 

Η δυνατή βροχή παρέσυρε τα θεμέλια του κτιρίου - ξενώνα στη βορειοανατολική πλευρά της Μονής, με αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί μέρος του δίχως να φιλοξενεί ευτυχώς κόσμο. 


Στο κτήριο στεγάζονταν η Ιματιοθήκη της Μονής και κελιά που φιλοξενούν μοναχούς προσκυνητές.  

φωτo Θεολόγος μοναχός. 

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/8/14, 12:25 π.μ.

  ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ;;; ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΛΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ;; ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;;; ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ Ή ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΚΤΗΡΙΟΥ 1000 ΕΤΩΝ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Κάποιοι γράφουν καπνίζοντας και καπνίζουν γράφοντας και έτσι γράφουν ότι τους καπνίσει." Γ. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ισαάκ Σολωμού10/8/14, 4:20 μ.μ.

   Τι καταπληκτική απάντηση αδελφέ!Σε λίγο ο Πανάγαθος που μας ανέχεται θα μας καταποντίσει και αυτοί τυρβάζουν περί στατικών μελετών,πλειστηριασμών και αναθέσεων έργων!Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/8/14, 9:29 μ.μ.

   Ο Πανάγαθος δεν θα καταποντίσει κανένα, διότι δεν θέλει το κακό κανενός. Δεν συνεργάζεται ούτε συγκατατίθεται στο κακό, διότι ο Θεός είναι Αγάπη. (Απάντηση από ένα μωρό).

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος8/8/14, 6:43 π.μ.

  Το συγκεκριμένο τμήμα του κτιρίου, που έπεσε, δεν είναι 1000 ετών. Είναι πολύ νέο, πρόσφατο.
  Πιστεύουμε ότι κάποιος Πολιτικός Μηχανικός σύντομα θα εκπονήσει νέα στατική μελέτη, για σωστή υποστύλωση.
  Περιμένετε και θα δείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή