Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

3987 - Το ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας άρχισε να εκπέμπει




Scripta manent έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, αποδίδοντας στον γραπτό λόγο την βαρύτητα της βεβαιότητας που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Έτσι ο γραπτός λόγος καθιερώθηκε στους αιώνες ως το μέσο όχι μόνο μετάδοσης, αλλά και αποθήκευσης και διατήρησης της γνώσης και της πληροφορίας. Η ποίηση, η λογοτεχνία, η ιστορία και πλείστα άλλα που συνθέτουν τον ανθρώπινο πολιτισμό άνθησαν και ανθούν μέσα από τον γραπτό λόγο. Στις μέρες μας ο γραπτός λόγος πέρα από την κατά κυριολεξία γραπτή μορφή του, έχει λάβει νέες δυνατότητες και διαστάσεις μέσα από την ηλεκτρονική εκδοχή του και ειδικά μέσα από το διαδίκτυο.
Τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού – διαδικτυακού λόγου διαπιστώνουμε κάθε μέρα όλοι όσοι ερχόμαστε σε επαφή με την αγαπημένη μας Πεμπτουσία εδώ και τρία χρόνια.
Ο λόγος ωστόσο της αμεσότητας είναι αυτός που λέγεται, άδεται και ακούγεται. Είναι ο ένηχος – προφορικός λόγος. Ο πρώτος που συναντά και παράγει ο άνθρωπος με την εμφάνισή του στην ζωή και ο οποίος για πολλά χρόνια προηγείται του γραπτού. Είναι ο λόγος που μπορούν να τον ακούσουν και στον οποίον μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, μορφωμένοι και αγράμματοι. Είναι ο λόγος που αποκλειστικά επέλεξε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος προκειμένου να φανερώσει την αγάπη του Θεού στον κόσμο με το κήρυγμά του. Για την Πεμπτουσία ο προφορικός λόγος δεν τα verbavolanta των αρχαίων Λατίνων. Είναι μία εμπειρία φιλοκαλική, ένα καθημερινό ταξίδι της ψυχής και του νου. Είναι η αναφορά του ανθρώπου προς τον Θεό και τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα από ομιλίες Γερόντων, εγκρίτων επιστημόνων και ανθρώπων της τέχνης.
Η Πεμπτουσία εκτός από τον γραπτό λόγο που υπηρέτησε και υπηρετεί διαδικτυακά κατανόησε την ανάγκη για έκφραση και καθημερινή συντροφιά, με διακεκριμένους ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, αλλά και για μουσική έντεχνη, σύγχρονη και κλασσική.
Έτσι από σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2013, στις έξι το πρωί άρχισε συν Θεώ την εκπομπή του το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας. Εμείς, οι συνεργάτες της είμαστε βέβαιοι ότι οι αναγνώστες και φίλοι θα το αγκαλιάσουν με την ίδια αγάπη που έδειξαν προς τα γραπτά της κείμενα, τα video, τις ελληνικές σειρές, το παιδικό τμήμα και την φωτοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου