Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

3504 - Αρχιερατικό μνημόσυνο Αγιορείτου Γέροντος Θεοδοσίου Ιεροδιακόνου τελέστηκε σήμερα στο Ιβηρητικό Κελλί Αγίας Άννης (φωτογραφίες)Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr
Αρχιερατικό ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Θεοδοσίου Ιεροδιακόνου τελέστηκε σήμερα 11/24 Αυγούστου 2013 στο Ιερόν Ιβηρητικόν Κελλίον Αγίας Αννης Αγίου Όρους του πατρός Αντίπα, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου με τη συμμετοχή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών  Ιβήρων Ναθαναήλ και Καρακάλλου Φιλοθέου πλήθος Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων και μοναχών αλλά και πλήθος λαϊκών.
Συμπροσύχευτο και έλαβε μέρος στο μνημόσυνο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Παλμύρας κ. Ιωάννης του Πατριαρχείου Αντιοχείας, καθώς και ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.
Στην ομιλία τους τόσο ο Άγιος Δημητριάδος, όσο και ο γέροντας Αντίπας αναφέρθηκαν στην οσιακή μορφή του γέροντος Θεοδοσίου ο οποίος υπήρξε ένας εκ των παλαιών πατέρων που έζησε εβδομήντα τρία ολόκληρα χρόνια στο Άγιον Όρος  «εν πολλή ταπεινώσει, προσευχή και ευλαβεία» και πάντα στην αφάνεια.
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr/agioreitika-nea/18737-2013-08-24-16-07-44

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου