Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

3450 - Σιμωνοπετρίτες Πατέρες που βρήκαμε και αγαπήσαμε (1973–1997)


Ο Γέροντας Αιμιλιανός ήδη από το 1987 προέτρεπε τους πατέρες να καταγράψουν σε κάποιο κείμενο τις πληροφορίες για τους πατέρες που βρήκαν ή γνώρισαν όταν ήρθαν στην Σιμωνόπετρα από τα αγιασμένα Μετέωρα, να κάνουν το «Γεροντικό» αυτών των πατέρων. Το ζητούμενο για τον γ. Αιμιλιανό δεν ήταν η έκδοση αλλά η καταγραφή ώστε «να το βρούνε οι επιγινόμενοι». Έδινε μάλιστα και το νόημα μια τέτοιας καταγραφής η οποία πρέπει να τονίζει περισσότερο την διαρκή πάλη των μοναχών για την επίτευξη της σωτηρίας παρά την αγιότητα. Οι μοναχοί έλεγε «σώζονται και δια της μετανοίας και ως λησταί και ως τελώναι και ως χαναναίες» προτρέποντας τους πατέρες να πάρουν από τα γεροντάκια την γνησία μυστικιστική ασκητικότητά τους.

Το δύσκολο αυτό πόνημα ανέλαβε, με την προτροπή του Γέροντος, ο αγαπητός σε όλους μας π. Μύρων όπου με υπομονή συνέλεξε χαρτάκια, σημειώσεις, σκόρπιες μνήμες αλλά και έγραφες πληροφορίες από τα ιστορικά αρχεία της μονής. Η έκδοση αυτή αποτελεί και το τρίτο βιβλίο της σειράς ΣΙΜΟΝΩΠΕΤΡΙΤΙΚΑ.

Έκδοση : ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Σελίδες : 287

Σχήμα : 20,5 Χ 14,5 εκ.


Περισσότερα: http://www.monastiriaka.gr


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/8/13, 5:11 μ.μ.

    Ο πολύ αγαπητός και διακριτικότατος πνευματικός πατήρ Μύρων !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/13, 11:51 π.μ.

    Mία από τις ομορφότερες εμπειρίες μου, όταν με στήριξε ο πατήρ Μύρων και με διευκόλυνε στην προσπάθειά μου να ανοίξω την καρδιά και την ψυχή μου απέναντι στον Θεό...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή