Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

999 - Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος. Το σημερινό πρόγραμμα


  


ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012
Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος
09.10 ΑΘΩΝΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζουν η Κατερίνα Χουζούρη και ο Μάκης Αδαμόπουλος, επιχειρεί να φωτίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αθωνικής Πολιτείας. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Το έργο του Θεοδώρου Ράλλη». Καλεσμένη είναι η κα Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός Τέχνης και β) «Πεντζίκης - Κόντογλου». Καλεσμένη είναι η κα Ευαγγελία Δαμουλή, Δρ. Φιλολογίας.

11.01 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Σωτήρης Γουνελάς, συγγραφέας και ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Αρχιτέκτων της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

12.01 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, επιχειρεί να αναδείξει την καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία.

13.00 ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης αναφέρεται στην ιστορία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα. Καλεσμένος είναι ο κ. Νικόλαος Χαρκιολάκης, Αρχιτέκτων.

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Μονές του Αγίου Όρους» του Ιωάννη Χατζηφώτη.

15.00 ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, επιχειρεί να παρουσιάσει τα Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα.

17.01 ΧΟΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΟΣΙΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει οσιακές μορφές Αγιορειτών Πατέρων. Σήμερα το θέμα είναι: «Το νεοησυχαστικό κίνημα του 18ου αιώνα. Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Συμεών Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

19:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και των Χαιρετισμών της Παναγίας μεταδίδεται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

20.05 ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ, ΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Στυλιανή Χριστοδούλου, αναφέρεται στον μοναχισμό, στον ησυχασμό και στην φιλοκαλία στον Άθωνα. Σήμερα, δεν μεταδίδεται λόγω αναμετάδοσης της ακολουθίας των Χαιρετισμών της Παναγίας από τον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

21:00 ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΣΚΗΤΕΣ, ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στις Αθωνικές Σκήτες, στα Καθίσματα και στα Αγιάσματα του Αγίου Όρους. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Ιβηριτική Σκήτη Τιμίου Προδρόμου». Καλεσμένος είναι ο Γέροντας Μάξιμος ο Αγιορείτης.

22.01 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στη σχέση του Αγίου Όρους με τα γράμματα και τις τέχνες. Σήμερα, το θέμα είναι: «Περιηγητές του Αγίου Όρους. Μέρος Γ΄».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ο Στέφανος Ληναίος διαβάζει τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου