Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

970 - Έκθεση φωτογραφιών του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη στην ΚοζάνηΑΘΩΣ. ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΟΖΑΝΗ)

στο Αρχοντικό Λασσάνη στην Κοζάνη
1 - 20 Απριλίου 2012

Στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης μεταφέρεται η Έκθεση Φωτογραφίας «θως. πκεινα(*) τν ρίων το χρόνου» με έργα του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη
Η Έκθεση που εγκαινιάζεται την Κυριακή 1 Απριλίου στις 11:30 στο Αρχοντικό Λασσάνη, όπου ως γνωστόν έχει εγκατασταθεί η Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης με κορυφαίο έκθεμα της την Χάρτα του Ρήγα Φεραίου.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, μία από τις σημαντικότερες Δημόσιες Βιβλιοθήκες, της χώρας, περιλαμβάνει στις συλλογές της, πέρα από το σύγχρονο κομμάτι (εκδόσεις μετά την απελευθέρωσή της, το 1912), ως διακριτές κατηγορίες: α) χειρόγραφα, β) έντυπα, γ) λυτά, δ) αρχαιολογική συλλογή, ε) βιβλιοθήκη Ψαριανού και στ) συλλογή χαρτών.

Στην συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου οι εκπρόσωποι της Αγιορειτικής Εστίας, τόσο με τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης, όσο και του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα, συμφωνήθηκε να υπάρξει σταθερή συνεργασία, ενόψει και της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Δημοτικής συνολικής έκτασης 4.500 τμ. στους χώρους τους οποίους, μπορούν να φιλοξενηθούν και άλλες μεγαλύτερες σε έκταση Εκθέσεις της Αγιορειτικής Εστίας.

Στη διάθεση της Αγιορειτικής Εστίας, τέθηκε και ο ενδιαφέρον Κατάλογος με παλαιά και σπάνια βιβλία σχετικά με το Άγιον Όρος, που θα αποτελέσουν πηγή μελέτης από τους συνεργάτες της Αγιορειτικής Εστίας και πεδίο επιλογής βιβλίων για τις φωτοαναστατικές εκδόσεις, που αποτελούν τμήμα των δράσεων της Πράξης «Η μεγάλη πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη του Αγίου Όρους», που χρηματοδοτείτε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Μακεδονία - Θράκη 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

(*) Επέκεινα = πέρα από, μακρύτερα  
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου