Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

925 - Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος. Το σημερινό πρόγραμμα
ΔΣ86/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος08.20 ΑΘΩΝΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζουν η Κατερίνα Χουζούρη και ο Μάκης Αδαμόπουλος, επιχειρεί να φωτίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αθωνικής Πολιτείας. Σήμερα τα θέματα είναι: α) «Το Άγιον Όρος κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου». Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτρης Μουζάκης, Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας
και β) «Νεώτερη Ιστορία του Αγίου Όρους». Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Ματζαρίδης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

11.01 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Ιβήρων. Καλεσμένος είναι ο κ. Περικλής Φωτιάδης, Έφορος Αρχαιοτήτων.

12.01 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, επιχειρεί να αναδείξει την καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία.

13.00 ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΙΒΗΡΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης αναφέρεται στην ιστορία και στις αγιογραφίες του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ιβήρων.

14.30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Μονές του Αγίου Όρους» του Ιωάννη Χατζηφώτη. Εκδόσεις Χελάνδιον.

15.00 ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΙΒΗΡΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, επιχειρεί να παρουσιάσει τα Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Ιβήρων.

17.01 ΧΟΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΟΣΙΩΝ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει οσιακές μορφές Αγιορειτών Πατέρων. Σήμερα το θέμα είναι: «Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης και οι Ίβηρες μαθητές του Ιωάννης και Ευθύμιος». Καλεσμένος είναι ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

20.05 ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ, ΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Στυλιανή Χριστοδούλου, αναφέρεται στον μοναχισμό, στον ησυχασμό και στην φιλοκαλία στον Άθωνα. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η ιστορία του μοναχισμού στην Ελλάδα και στο Άγιον Όρος». Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

21:00 ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΣΚΗΤΕΣ, ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ
Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, η Σμαραγδή Καράγιωργα, αναφέρεται στις Αθωνικές Σκήτες, στα Καθίσματα και στα Αγιάσματα του Αγίου Όρους. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Σκήτη των Καυσοκαλυβίων. Μέρος Β΄». Καλεσμένος είναι ο Αγιορείτης μοναχός Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης.

22.01 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, αναφέρεται στη σχέση του Αγίου Όρους με τα γράμματα και τις τέχνες. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ποιμαντικές θέσεις του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη στη Γραμματεία του Αγίου Όρους». Καλεσμένος είναι ο π. Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)
Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει από το «Ημερολόγιο» του π. Alexander Schmemann. Εκδόσεις Ακρίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου