Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

8783 - Επαγγελματίες φωτογράφοι φωτογραφίζουν το Άγιο Όρος (1) Κωνσταντινίδης Μιχάλης




























Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στις Σέρρες. Σε πολύ μικρή ηλικία άναψε μέσα του η σπίθα της αγάπης για τη φωτογραφία. Σπούδασε νοσηλευτική που τόσο αγαπούσε, αλλά αυτό δεν του ήταν αρκετό. Αναζητώντας την ικανοποίηση των καλλιτεχνικών του ανησυχιών, παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στα ΝΕΛΕ Σερρών. Έτσι, η παιδική σπίθα άναψε το φιτίλι του πάθους και με σύμμαχο την δημιουργική φαντασία έκανε τη φωτογραφία για εκείνον τρόπο έκφρασης, ανάγκη δημιουργίας, στάση ζωής. Παράλληλα με την 14χρονη επαγγελματική του δραστηριότητα ως φωτογράφος, παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αλλά και να ανταλλάξει τις απόψεις του με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους. 
Δίδαξε την τέχνη της φωτογραφίας από το 1995 στα ΝΕΛΕ Σερρών του Υπουργείου Πολιτισμού και αργότερα στα ΚΕΕ Σερρών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Ευρωπαϊκό Σωματείο Λειτουργών Παραστατικών Τεχνών στο πρόγραμμα Αισθητικής Αγωγής του Δήμου Ν. Ζίχνης, στο 3° Γυμνάσιο Σερρών, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε την φωτογραφική ομάδα στο Σωματείο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Πολύτεχνο» με αξιόλογη δραστηριότητα στις Σέρρες. 
Τιμήθηκε με 4 βραβεία και 6 επαίνους σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς φωτογραφίας και 5 Πανευρωπαϊκούς. Απαριθμεί 11 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και 37 συνολικά ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βραβεύτηκε επίσης, ως φωτογράφος της UNESCO Σερρών, για την συλλογή και την παρουσίαση φωτογραφιών, με θέμα «Ο Δρόμος Της Ελιάς». 
Μέσα από την έκδοση του πρώτου Φωτογραφικού Λευκώματος με τίτλο «Αγιορείτικες Όψεις», εκφράζει τις πνευματικές και καλλιτεχνικές του ανησυχίες, μέσα από φωτογραφικές αποτυπώσεις. Η προσπάθεια του να μπορεί να διεισδύει σε κάθε φωτογραφία, δεν αποτελεί απλά μια τεχνική που θα τονίσει κάτι, αλλά την ανάγκη ύπαρξης του προσωπικού του ύφους.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944908901 
E-mail: mikon@in.gr.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.serrelib.gr/mihalis.htm

Παράκληση: Αν στη σειρά αυτή των αναρτήσεων (Επαγγελματίες φωτογράφοι φωτογραφίζουν το Άγιο Όρος), για οποιοδήποτε λόγο θίγονται πνευματικά δικαιώματα, παρακαλώ να με ενημερώσετε (keliotis@gmail.com) για άμεση επανόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου