Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

7965 - Εκδήλωση για την πολύτεκνη μητέρα στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό (βίντεο - φωτογραφίες)

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης «Σωκράτης Καραντινός» σε μια σεμνή, αλλά πολυσήμαντη εκδήλωση, τιμήθηκε ο θεσμός της οικογένειας και συγχρόνως το σεπτό πρόσωπο και το πολύμοχθο έργο της μητέρας.

Η Εκδήλωση υπήρξε αποκύημα της αγαστής συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.
Η Εκδήλωση άνοιξε με τον ενθουσιαστικό και δυναμικό λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, ο οποίος αφού επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποϊεροποίηση του θεσμού της οικογένειας τόνισε τη πολύτιμη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας στην ελληνική κοινωνία. (βίντεο)
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ. Ο Σεβαστός Γέροντας Εφραίμ μέσα από ένα λόγο γνήσια πατερικό και μεστό πνευματικών νοημάτων υπογράμμισε την ιερότητα και την αξία του θεσμού της οικογένειας. (βίντεο)
Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως στο πολυπληθές ακροατήριο μέσα από τα μελωδικά τραγούδια της και κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό στη μακρινή Μεγαλόννησο μέσα από την πετυχημένη αναπαράσταση-δίκην δρώμενου- του Κυπριακού γάμου.
«Πόσο κοστίζει μία βέρα;» ήταν ο τίτλος της προβολής διαφανειών που καθήλωσε τους ακροατές και ανάδευσε όμορφα συναισθήματα στις καρδιές τους. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που 115 υπερπολύτεκνες μητέρες βραβεύτηκαν με το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και με έναν έπαινο τιμής –τιμής ενθύμημα-από τον Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα.
Ενδόμυχη ήταν η ευχή όλων να προστατεύσει ο Θεός την ελληνική οικογένεια και να αναδείξει άγιες μητέρες.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

















Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.imnst.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου