Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

7646 - Ιδρύθηκε σήμερα η «Χιλιανδαρινή Ιατρική Εταιρεία»

Με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας της Σερβίας, ιδρύθηκε σήμερα 24 Δεκεμβρίου 2015, στο Βελιγράδι, η «Χιλιανδαρινή Ιατρική Εταιρεία».
Η πρωτοβουλία ανήκει σε Σέρβους γιατρούς, οι οποίοι για πολλά χρόνια παρέχουν εθελοντική εργασία στο μοναστήρι. Ήδη υπάρχει εξοπλισμός που εξυπηρετεί οδοντιατρικά, παθολογικά, χειρουργικά και οφθαλμολογικά περιστατικά. Δεδομένου ότι στη Μονή Χιλιανδαρίου, που βρίσκεται σε απομονωμένο μέρος του Αγίου Όρους, σε καθημερινή βάση ζουν περίπου 100 άτομα, η αναβάθμιση του τομέα της υγείας ήταν επιβεβλημένη.

Πρωταρχικός στόχος της Εταιρείας είναι να υπάρχει συνεχής παρουσία ιατρού, πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, φαρμακείο και εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, που ήδη άρχισε, της αδελφότητας σε νοσηλευτικά καθήκοντα και παροχή πρώτων βοηθειών.
Στην εκδήλωση εκτός του Πατριάρχη Σερβίας και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας και πάνω από διακόσιοι γιατροί και συνεργάτες από τη Σερβία.
Πρώτος Πρόεδρος της Χιλιανδαρινής Ιατρικής Εταιρείας είναι ο Δρ Радисав Шћепановић.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου